Hokejisti HDD Telemacha Olimpije so v drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali HD Jesenice mladi in se uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med moštvoma Playboy Slavija in Prosports.si Triglav.

Tradicionalnih hokejskih derbijev v tej sezoni ni bilo. Ljubljansko-gorenjska rivala sta se pomerila le avgusta na poletni ligi na Bledu (zmagali so Jeseničani), po razpadu Acroni Jesenic pa so jeseniški hokejski zanesenjaki s člansko selekcijo mladega jeseniškega moštva vrnili upanje za preživetje tega športa. Pisana zasedba Jeseničanov, v kateri so tudi nekateri hokejski veterani, se je na ponedeljkovi prvi polfinalni tekmi na Bledu dobro upirala velikim favoritom za naslov in izgubila s 4:7, danes pa so jo Ljubljančani ugnali s 7:3.

Ljubljančani so tekmo silovito odprli in prek Žige Panceta, Aleša Mušiča, ki je zabil skupaj kar tri gole, in Anžeta Ropreta že po 13 minutah vodili s 3:0. Urban Sodja je ob koncu prvega dela igre s strelom od daleč ugnal malce nespretnega Jerryja Kuhna in znižal jeseniški zaostanek. V drugi tretjini so domači še potrdili svojo premoč s tremi zadetki, zadnjo tretjino pa so celo dobili gostujoči hokejisti, a je bil to zgolj kozmetični popravek končnega izida.

Prvi finalisti iz Tivolija pa bodo morali na odločilne boje še počakati; udeleženec drugega polfinala Playboy Slavija namreč še igra v finalu mednarodne lige INL. Če bo tega tekmovanja konec že v nedeljo, bodo Založani proti triglavanom drugo polfinalno tekmo – prvo so v Kranju dobili z 2:0 – igrali v sredo, 3. aprila, sicer pa šele v soboto, 6. aprila.

Če bo polfinale DP končan po prvi verziji, bo prva finalna tekma 5. aprila, druga 7., morebitna tretja pa 8. aprila. Če pa se bo drugi polfinale zavlekel, bo prva tekma finala 7. aprila, druga v ponedeljek, 8. ali v torek 9., morebitna tretja pa v četrtek, 11. aprila. V finalu bosta ekipi igrali na dve zmagi.

ZAPISNIK >> Telemach Olimpija – HD Jesenice mladi 7:3 (3:1,3:0,1:2) < <

NASLEDNJE TEKME: >> koledar tekem < <
(STA)