V petek, 13. marca, se bo začela končnica državnega prvenstva v hokeju na ledu. Na Jesenicah se bosta na prvi tekmi pomerili ekipi SIJ Acroni Jesenice in Triglav Kranj. Prva tekma drugega polfinalnega para med ekipama Telemach Olimpija in HK Celje bo odigrana v petek, 27. marca.

V polfinale slovenskega državnega prvenstva v hokeju na ledu so se uvrstile ekipe Telemach Olimpija, SIJ Acroni Jesenice, Triglav Kranj in Celje. Polfinalna serija se igra po sistemu boljši iz treh tekem, kar pomeni, da bo v finale napredovalo moštvo, ki bo prvo zbralo dve zmagi.

Polfinalno serijo odpirata ekipi Jesenic in Triglava, prva tekma bo na sporedu že v petek, 13. marca. Druga bo odigrana v torek, morebitna tretja pa v četrtek, 19. marca. Do spremembe razporeda polfinalnih tekem med Jesenicami in Triglavom je prišlo skladno z dogovorom obeh moštev, saj Jesenice igrajo polfinale končnice v ligi INL. Olimpija in Celje se bosta prvič pomerili v petek, 27. marca, tekma je prestavljena za en dan, saj je v soboto v dvorani Tivoli koncert. Druga tekma bo odigrana v ponedeljek, 30. marca, morebitna tretja pa v petek, 3. aprila.

 Tekme polfinala:
SIJ Acroni Jesenice – Triglav Kranj (petek, 13. marec)
Triglav Kranj – SIJ Acroni Jesenice (torek, 17. marec)
SIJ Acroni Jesenice – Triglav Kranj (četrtek, 19. marec)*

 Telemach Olimpija – HK Celje (petek, 27. marec)
HK Celje – Telemach Olimpija (ponedeljek, 30. marec)
Telemach Olimpija – HK Celje (petek, 3. april)*

 Tekme finala:
Prva tekma – Četrtek, 9. april
Druga tekma – Sobota, 11. april
Tretja tekma – Ponedeljek, 13. april
Četrta tekma – Četrtek, 16. april*
Peta tekma – Sobota, 18. april*

 *- tekme se odigrajo po potrebi. Finalna serija se igra na tri zmage.

Foto: Drago Cvetanovič