8. marec 2019, Zalog pri Ljubljani – Drugo dejanje polfinalnega obračuna med obema ljubljanskima kluboma je prineslo odločitev o drugem finalistu končnice za naslov najboljših v članski kategoriji za sezono 2018/19. To je ekipa HK SŽ Olimpija, ki je drevi premagala izbrano vrsto HK Slavija Junior s rezultatom 8:4.

Potem ko so hokejisti iz Tivolija v začetku tega tedna proti gostom iz Zaloga s 5:0 dokaj suvereno slavili na domačem ledu, pa so na nocojšnjem obračunu naleteli na večji odpor izzivalcev iz Zaloga. Za slednje je bila sicer usodna druga tretjina, ko so Zmaji zadetku prednosti iz prvega dela dodali še tri, na katere ni bilo pravega odgovora s strani Slavije. Vodstvo je bilo previsoko, da bi ga lahko uspešno nadoknadili v zadenjm delu in Olimpija je vpisala še drugo zmago na svoji poti v finale.

V tekmovanju za lovoriko državnih prvakov bomo tako lahko spremljali boj večnih tekmecev iz Podmežakle in Tivolija. Jeseničani so namreč v ponedeljek in četrtek premagali kranjski Triglav s 16:1 in 5:4.

Razpored tekem finala končnice je v tem trenutku odvisen od razpleta v Alpski hokejski ligi (AHL), kjer nastopata oba omenjena finalista. Če nobenega izmed njiju ne bo tudi v finalu AHL, se bo finale državnega prvenstva začelo 11. aprila 2019 z igranjem na tri zmage, v nasprotnem primeru pa na dve zmagi, pri čemer bo razpored tekem določen naknadno.

Foto: Eva Brili Grebenar