Štajersko – jeseniški dvoboji počasi preraščajo v derbije v vseh kategorijah, nekaj let pa je tako predvsem v kategoriji kadetov. Kar nekaj nepozabnih dvobojev v tej kategoriji smo videli ravno med tema dvema nasprotnikoma in vsak nov dvoboj je zanimiv.

V uvodnem dvoboju sezone so več znanja pokazali Jeseničani. Z novim trenerjem na krmilu, legendarnim Jeseničanom Dejanom Varlom, je želja pred sezono povsem jasna. Jeseničani želijo uspešno nadgraditi znanje preteklih sezon, napredovati v športnem pogledu in seveda, ubraniti naslov najboljšega v državi. V slogu teh ciljev so mladi jeseniški kadeti tudi krenili v srečanje in že v prvem napadu zadeli v polno.  Kapetan Žiga Krašovec je poskrbel za zadetek in veselje na klopi gostov. V nadaljevanju so Jeseničani narekovali oster tempo, bili precej boljši nasprotnik in v nizu napadov še v prvi tretjini zadeli še dvakrat. Uspešna strelca sta bila Blaž Tomaževič in Nik Rekar. Kljub zaostanku so domači vztrajali in uspeli izid nekoliko znižati še pred koncem prvega dela srečanja.

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na ledu bistveno ni spremenilo. Železarji so bili boljši in aktivnejši. Lepih akcij in strelov ni manjkalo, manjkali pa so zadetki. Uvod v drugo tretjino je obljubljal podobno sliko, kot v prvem, saj je ponovno ekspresno hitro zadel jeseniški napad. To pot je bil strelec Matic Jeklič. Končni izid je bil postavljen, zanimivosti na ledu pa ni manjkalo. Če je v prvem delu disciplina v ekipah še zdržala, pa je bila v tretji tretjini klop za kaznovane igralce skoraj ves čas zasedena vsaj z enim izključenim hokejistom. Ni manjkalo izzivanj, ki so na koncu pripeljala do pretepa vseh igralcev na ledu. Na rezultat to ni več vplivalo, zmaga pa je odšla zasluženo na Gorenjsko.

 

HDK Maribor : HD mladi Jesenice 1:4

(1:3, 0:1, 0:0)

Maribor, Ledna dvorana. Gledalcev: 60. Sodniki: Jeram, Turk, Kastelic.

Strelci:  0:1 Krašovec (Srpčič, Jeklič, 1.), 0:2 Tomaževič (Glavič, 8.), 0:3 Rekar (Krašovec, Žuber, 15.), 1:3 Unuk (Robar, Drozg, 18.), 1:4 Jeklič (Rekar, 21.)
Kazenske minute: Maribor 18 (2, 2, 14), Jesenice 20 (0, 2, 18)
Streli na gol: Maribor 9 (3, 2, 4), Jesenice 31 (10, 10, 11)