Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let se bo v okviru svetovnega prvenstva 1. divizije danes ob 15:30 udarila z britansko izbrano vrsto.

Drugi dan svetovnega prvenstva je slovenska izbrana vrsta začela s počitkom. Zaradi poznega konca tekme je bil dopoldanski trening odpovedan, Risi pa so se raje sprehodili po mestu in malce pretegnili noge po naporni uvodni tekmi. Vendar pa prav veliko časa za počitek ne bo. Manj kot 24 ur po končani tekmi z Avstrijo gredo Slovenci ob 15:30 na led proti Britancem.

Otočani igrajo dokaj zaprt sistem in so lahko nevarni iz protinapadov, kar so včeraj dokazali proti Norvežanom in po desetih minutah vodili z 2:0. Blestel je napad Lewis – Bowley – Connolly,  ki je dosegel oba gola. Tekmo so sicer izgubili, vendar pokazali, da jih ne gre podcenjevati. Norvežani so morali v zmago vložiti ogromno truda, odpor pa dokončno zlomili šele v zadnji tretjini. 

V našem taboru fantje v en glas zatrjujejo, da jih kratek regeneracijski čas ne moti in da bodo pripravljeni. Želijo si odigrati še bolje v obrambi in streljati še več, kot včeraj. Zavedajo se, da bo treba garati, če želijo prihajati do čistih strelov: ”Pričakujemo še bolj zaprto igro. Poskušali bom čim več streljati in čim prej zadeti. Od tega bo veliko odvisno. Odigrati moramo pametno,” je pred tekmo povedal branilec Gašper Cerkovnik. V slovenskem taboru s poškodbami nimajo težav, nad bolečinami v hrbtu je tožil Matic Podlipnik, ki je včeraj po naletu v hrbet zgrmel v ogrado, vendar bo za tekmo nared.

Reprezentanca do 20 let je na svetovnih prvenstvih z Veliko Britanijo igrala dvakrat in dvakrat zmagala. Prvič so se pomerili na SP 2. divizije v litovskem Elektrenaiju (zmaga 6:0), kjer je Sloveniji prvič uspel preboj v 1. divizijo in nazadnje v glavnem mestu Latvije, v Rigi, in zmagali šele po kazenskih strelih s 4:3. Odločilni gol je prispeval naš NHL-ovec Jan Muršak.

Tekma se začne ob 15:30, rezultat pa lahko spremljate na tej POVEZAVI


Tekme, drugi dan:

15:30 Slovenija – Velika Britanija
19:00 Nemčija – Avstrija
Norvežani in Belorusi so danes prosti in bodo tekmo odigrali jutri ob 17:00.

Postava Velika Britanija

Vratarja: Declan Ryan (Telford Tigers), James Hadfield (Guildford Flames)
Branilci: Daniel Scott (Hull Stingrays), Zach Sullivan (Slough Jets), Steven Chalmers (Dundee Stars), Jamie Chilcott (Space Coast Hurricanes), Ross Green (Milton Keynes Lightning), James Griffin (Coventry Blaze), Paul Swindlehurst (Swindon Wildcats)
Napadalci: Aaron Connolly, Andrew Melachrino (oba Slough Jets), Luke Brittle , Thomas Soar, Callum Bowley (vsi Telford Tigers), Liam Chong (Basingstoke Bison), Luke Ferrara (Peterobrough Phantoms), Joseph Lewis (EV Fussen), Andrew Hirst, Christopher Sykes (oba Sheffield Steeldogs), Joshua Ward (Manchester Phoenix), Jack Watkins (Hull Stingrays), Jack Musil (Space Coast Hurricanes)
Selektor: Joel Poirier