Reprezentanca počasi dobiva pravo podobo. Že v ponedeljek so se treningom priključili Blaž Gregorc, Žiga Jeglič in Žiga Pavlin. Včeraj so tako odigrali prvo pripravljalno tekmo. Gregorc in Pavlin sta nastopala skupaj v prvem branilskem paru. »Občutek ob vrnitvi v reprezentanco med stare prijatelje je odličen. Vselej rad prihajam na priprave, se družim s fanti in igram za Slovenijo. Škoda, da smo danes izgubili a pomembno je, da se uigravamo in da bomo maja, ko je na sporedu svetovno prvenstvo pripravljeni tako kot želimo,« je dejal  Pavlin.

Tekmo sta s tribune spremljala Aleš Mušič in Žiga Pance, že danes pa bosta tudi slednja dva v kadru za drugo tekmo proti Kazahstanu. Z nastopanjem za svoje klube sta zaključila Mitja Robar in Andrej Tavželj, ki je prav včeraj z Rouenom že četrtič zapored postal prvak elitne francoske lige. Omenjena dva igralca naj bi se reprezentančnim treningom priključila prihodnji ponedeljek.

alt

Za zdaj še ni jasno kdaj se bodo ekipi pridružili igralci, ki nastopajo v prvi in drugi nemški ligi. Rok Tičar in Aleš Kranjc, bosta z ekipo Kölner Haie, 14. aprila pričela finalno serijo proti Eisbären Berlin. Finale se igra na tri dobljene tekme, v kolikor bo serija izenačena, bo zadnja odločilna peta tekma na sporedu šele 24. aprila. Vodilna ekipa rednega dela nemške druge lige Bietingheim Steelers, za katero nastopata brata Rodman, Marcelu, ki je poškodovan že dalj časa, se je po pretresu možganov pridružil še David, s tekmami nadaljuje v petek 12. aprila. Slednje velja tudi za Towerstars Ravensburg reprezentančnega kapetana Tomaža Razingarja. Ta je na zadnji tekmi dobil udarec v koleno, a kot se je izkazalo poškodba ni hujše narave in bi naj že v petek ponovno zaigral. Na nekatere igralce bo selektor Matjaž Kopitar tako moral še nekaj časa počakati. Tisti, ki se te dni že potijo v Mariboru, pa bodo dali vse od sebe, da bodo kar se da najbolje zastopali Slovenijo na preostalih treh pripravljalnih tekmah.


Foto: Gregor Krajnčič