Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji v tretjem krogu z 2:0 ugnala Madžarsko.

Anže Kuralt, napadalec Slovenije: ”Dosegli smo zadetke, ki jih potrebujemo za zmago. Je že res, da bi lahko dosegli še kakšen zadetek več. Vendar, na žalost, ni šlo v mrežo. Vseh nabojev ne smemo porabiti na tekmi. V obrambi smo bili trdi in nismo prejeli zadetka. Obramba pa je tudi ključ do zmage. Zmaga je bila zaslužena. Gremo naprej.”

Žiga Pavlin, branilec Slovenije: ”Videlo se je, da če fantje stopimo skupaj, se držimo trenerjevih navodil, je slika veliko boljša. Disciplina ni bila težava niti na prvih dveh tekmah, vendar pa je bila želja danes tista prava. Iz tekme v tekmo pridobivamo in to nas lahko drži pokonci. Na naslednjo tekmo gledamo pozitivno.”

Tomaž Razingar, kapetan Slovenije: ”Prvi dve tretjini sta bili odlični. Tako bi morali odigrati celotno srečanje. Morda smo po dveh zadetkih začeli znova preveč komplicirati. Morali bi več streljati, ne pa se preveč iskati podaje. Odprli smo se in začeli pušlati luknje v obrambi. Madžari so začeli to izkoriščati, vendar pa je Luka znova branil fenomenalno. Morali bi odigrati bolj disciplinirano. Preveč smo zopet zanihali, ko je že delovalo, da smo našli tisto našo igro. Padli smo, vendar je bilo vseeno dovolj za tri točke.”

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: ”V vsak dosežen zadetek vložimo preveč truda. Drugače pa vse pohvale za vložen trud, disciplino v obrambi. Morda naredimo edino nekoliko preveč prekrškov. Je bilo pa branjenje z igralcem manj zelo dobro, efektivno. Če bi dosegli večkrat bi bilo vse lažje, tako pa smo se matrali vse do konca in porabili ogromno energije. To ni dobra popotnica za jutrišnjo tekmo. Poudarek je zato na tem, da naj se igralci pripravijo na to tekmo. Želel bi si več lahkih golov. Da bi izkoristili priložnosti, ki jih imamo. Zgleda pa, da vse kar bomo dosegli na tem prvenstvu, bo prigarano.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6005404442856894401?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]