Kadetsko polfinale je prineslo eno odločitev, eno pa prestavilo še na tretji obračun. Kadeti Celja in Slavije se bodo pomerili še v tretjem, odločilnem obračunu, Jeseničani pa so svojo nalogo opravili hitro in prepričljivo.

V Zalogu je, podobno kot tudi v Celju, potekal ogorčen dvoboj za zmago. Celjani so srečanje pričeli nekoliko zaspano, kar je domača ekipa znala hitro izkoristiti. V dobrih petih minutah so kar dvakrat zadeli. Po zadetku Nejca Ilovarja in Bena Čudna je bila prednost Slavije že zelo lepa in vzpodbudna. V nadaljevanju prve tretjine je bilo razmerje moči na ledu izenačeno, obe ekipi pa sta zamudili po eno priložnost v power playu. V drugi tretjini so gosti veliko tvegali, pa tudi delali preveč prekrškov. Kljub igralcu manj na ledu pa jim je uspelo izid znižati, uspešen pa je bil Jan Drozg. Po izteku prednosti igralca več, je Slavija vseeno zadela in si ponovno priigrala dva zadetka prednosti. Zaslužen za tretji zadetek je bil Mark Stražišar. Zadnja tretjina je odločala zmagovalca, obe ekipi pa sta igrali zelo zavzeto in zelo disciplinirano, eno malo kazen pa so si privoščili le hokejisti Slavije. Ko je že kazalo, da se izid ne bo več spremenil, je za znižanje izida poskrbel Nik Petek. Polminutni odmor celjske klopi pa ni prinesel sprememb rezultata. Serija bo odločena v Celju, na tretjem medsebojnem obračunu Celja in Slavije.

Ekipi se bosta še enkrat pomerili v Celju (foto: HK Celje)

Ekipi se bosta še enkrat pomerili v Celju (foto: HK Celje)

HK Slavija junior : HK Celje 3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
polfinale kadetov, druga tekma, izid v zmagah – 1:1

Dvorana v Zalogu. Gledalcev: 60. Sodniki: Lešnjak, Pagon, Pahor.

Strelci: 1:0 Ilovar (Kujavec, Bohinc, 3.), 2:0  Čuden (6.), 2:1 Drozg (Petek, 25., SH1), 3:1 Stražišar (27.), 3:2 Petek (60.)

Kazenske minute: Slavija 4 (2, 0, 2), Celje 10 (2, 8, 0)
Streli na gol: Slavija 29 (7, 13, 9), Celje 24 (6, 9, 9)

Drugi polfinalni obračun se je odigral v Kranju. Jeseničani so v dvorano Zlato polje prišli s prepričljivo zmago z domačega ledu. Predvsem se je odlikovala obramba, ki ni prejela zadetka. Tudi v drugo srečanje so mladi Jeseničani krenili odločneje od nasprotnika, za razliko od domače predstave, pa so to pot hitro zadeli. Uspešen je bil Nik Razinger. Vodstvo Jeseničanov ni ustavilo v napadih, domači Orli pa so poskušali preprečevati nasprotnikove akcije in tudi sami iskali možnosti za zadetek. Zato se je na ledu odvijal pravi obračun. V 17. minuti je gostom uspelo kar dvakrat zatresti mrežo nasprotnika, najprej je bil uspešen Nik Brglez, 26 sekund kasneje pa še Gašper Korošec. S prednostjo treh zadetkov za Jeseničane se je tudi končal prvi del. V drugi tretjini so bili jeseniški kadeti še bolj napadalni, domači pa so se večji del branili. Lan Brun Rauh je premoč znal spremeniti v zadetek, v 38. minuti pa je Tine Klofutar ekspresno hitro izkoristil edino prednost igralca več na tekmi. Zadnja tretjina je potekala bolj mirno, saj je bila jesneiška prednost velika in prepričljiva. Domači so v uvodnih minutah zadnjega dela zamudili priložnost v power playu, v 53. minuti pa je Jaka Sodja postavil končni izid srečanja. Jeseniška obramba je še drugič zaporedoma ostala neporažena, veliko težje delo pa bo mlade Železarje čakalo v finalu.

Jeseniški vratar Jure Legat se ni pustil premagati

Jeseniški vratar Jure Legat se ni pustil premagati

HK Triglav : HD mladi Jesenice 0:6
(0:3, 0:2, 0:1)
polfinale kadetov, druga tekma, izid v zmagah – 0:2

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 60. Sodniki: Kralj, Černe, Miklič.

Strelci: 0:1 Razinger (Brun Rauh, 6.), 0:2 Brglez (Sodja, Svetina, 17.), 0:3 Korošec (Brun Rauh, 17.), 0:4 Brun Rauh (Korošec, 27.), 0:5 Klofitar (Rajsar, 38., PP1), 0:6 Sodja (53.)

Kazenske minute: Trigla 2 (0, 2, 0), Jesenice 2 (0, 0, 2)
Streli na gol: Triglav 13 (5, 4, 4), Jesenice 27 (8, 13, 6)

Foto: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5990373054302811649?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]