Nov krog v INL je pomenil delovno soboto za vse tri slovenske predstavnike. Celje je doma v nervozni in na koncu zelo napeti tekmi odpravilo Kapfenberg, Slavija se je dolgo dobro upirala favoriziranemu Feldkirchu, vendar na koncu priznala premoč nasprotnika,  Jeseničani pa so na gostovanju v Kitzbühlu dosegli načrtovano zmago, a so se za njo morali pošteno truditi.

ECE Celje : Kapfenberg 5:3
(2:0, 2:1, 1:2)

Strelci: 1:0 Mercina (Ogrizek, Hafner, 13.), 2:0 Nemeček (Zupanc, 20.), 3:0 Ograjenšek (Kastelic, 26.), 3:1 Trost (Hoppl, Gaffal, 28., PP1), 4:1 Kastelic (Ograjenšek, Ribič, 37., PP1), 4:2 Trost (Draschkowitz , 53.), 4:3 Trost (Petrovitz, 56.), 5:3 Ogrizek (Svete, 60.)

Celjski hokejisti so v tekmo krenili brez zmage in točk, vendar odločeni premagati nasprotnika in ga prehiteti na lestvici. Prva tretjina je bila povsem v znamenju domače ekipe, ki je več in nevarneje napadala, vložila pa je tudi veliko truda za prvi zadetek. Miha Mercina je nagradil trud domačih, ki so ob minimalnem vodstvu še naprej diktirali tempo. Vztrajnost se je izplačala ob koncu prve tretjine, ko je zadel še Niko Nemeček. V začetku druge tretjine so Celjani nadaljevali s pritiskom na vrata gostov, Tim Ograjenšek pa je vodstvo povišal na visokih 3:0. Vendar so hokejisti Kapfenberga hitro znižali in izkoristili prednost igralca več. Nejc Kastelic je ob power playu vrnil tri zadetke naskoka za Celjane in pred zadnjim delom je vse kazalo na prepričljiv uspeh domače ekipe. V tretji tretjini so bili nekaj boljši gosti, ki so se dolgo trudili, nato pa v treh minutah dvakrat zadeli in tekma je bila ponovno povsem odprta. A vse dvome o zmagovalcu je razrešil Aljaž Ogrizek in potrdil zasluženo celjsko zmago.

Celje se je veselilo zaslužene zmage (foto: HK Celje)

Celje se je veselilo zaslužene zmage (foto: HK Celje)

Feldkirch : Playboy Slavija 3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Strelci: 1:0 Stanley (Maier, Mairitsch, 40.), Novak (Birnstill, Stanley, 45., PP1), 3:0 Novak (Stanley, 50)

Založano so se na oddaljeno gostovanje odpravili z namenom drago prodati svojo kožo. Svojo igro so podredili obrambnim nalogam in svoje priložnosti iskali v redkih protinapadih. Domačim to ni ustrezalo in skoraj dve tretjini so se mučili in poskušali na vse načine doseči zadetek. Uspelo jim vsega devet sekund pred iztekom druge tretjine. V zadnji tretjini se razmerje na ledu ni spremenilo. Feldkirch je še naprej stiskal Slavijo in poskušal s številnimi streli spremeniti izid. Domači so bili v zadnjem delu uspešni še dvakrat in si priigrali novo zmago v prvenstvu.

David Sefič je načel mrežo Kitzbühla (foto: HDD Jesenice)

David Sefič je načel mrežo Kitzbühla (foto: HDD Jesenice)

Kitzbühel : SIJ Acroni Jesenice 3:5
(1:2, 2:2, 0:1)

Strelci: 0:1 Sefič (Čimžar, Ejup, 6.), 1:1 Vanhala (Hochfilzer, Oikarinen, 12.), 1:2 Lahajnar (Cerkovnik, Rakovič, 17.), 1:3 Jeklič (Sefič, Ejup, 27.), 1:4 Rajsar (Remar, Erman, 29.), 2:4 Schraven (Ullrich, Hager, 32.), 3:4 Echtler (Oikarinen, Hochfilzer, 40.), 3:5 Erman, 41.

Jeseničani so prišli do druge zmage v sezoni. Pri vedno neugodnih Orlih iz Kitzbühla so se za zmago morali pošteno potruditi. Čeprav so preko Davida Sefiča hitro povedli in z agresivno igro nadaljevali tudi po doseženem vodstvu, pa so domači le prišli do izenačenja. A vseeno so Jeseničani na odmor odšli z minimalno prednostjo, za katero je poskrbel Nik Lahajnar. Tudi v prvi polovici drugega dela so bili Jeseničani odločnejši in precej nevarnejši. Čeprav so se na začetku druge tretjine branili z igralcem manj, pa domačim niso dovolili veselja. So se pa veselili sami, saj so v manj kot dveh minutah dvakrat zadeli. Strelca sta bila Aleš Jaklič in Sašo Rajsar. Ob viski prednosti je bilo jeseniške aktivnosti nekaj manj in domači so odgovorili ter do drugega odmora še sami dvakrat zadeli. V uvodni minuti zadnje tretjine je Matevž Erman presenetil obrambo domačih in spet prinesel dva zadetka naskoka za Jesenice. Do konca se izid ni več spremenil, Železarji pa domov peljejo tri zaslužene točke.