10. november 2017, Kranj – Slovenske hokejistke v dneh, ko njihovi moški reprezentančni kolegi merijo moči na mednarodnih turnirjih po Evropi, prav tako ne počivajo, saj se bodo prihajajoči konec tedna zbrale na dvodnevnih pripravah v Kranju.

Reprezentančne priprave v novembru ter kasneje tudi v februarju predstavljajo novost v delu na področju ženskega hokeja, saj so se risinje doslej praviloma zbrale ob koncu sezone, tik pred nastopom na svetovnem prvenstvu. Na podlagi pozitivnih izkušenj z lanskoletnega novembrskega zbore ob olimpijskih predkvalifikacijah v Španiji se je strokovni štab, ki ga vodi selektor Aci Ferjanič, odločil, da že med samo sezono zbere kandidatke za slovensko izbrano vrsto. Slednjo v letošnji sezoni čaka nastop na domačem svetovnem prvenstvu, ki bo aprila v štajerski prestolnici.

Ob dejstvu, da je že od zadnjega reprezentančnega zbora stalni član strokovnega štaba tudi trener vratark, se je selektor Ferjanič tokrat odločil nadgraditi še eno pozitivno izkušnjo lanskoletne reprezentančne akcije v španskem San Sebastianu. Tako na novembrski, kot tudi na februarski zbor, so povabljene tudi nekatere mlajše igralke, ki zaradi starostnih omejitev ne morejo nastopati na svetovnem prvenstvu, so pa potencialne kandidatke v prihodnjih sezonah. S tem želi vodstvo reprezentance mladim igralkam omogočiti vpogled v dinamiko na ravni reprezentance ter obenem nadgraditi njihovo znanje.

Dekleta bodo v okviru priprav opravila štiri treninge na ledu, medtem ko bo preostali čas namenjen taktiki in taktičnim postavitvam za tekočo sezono ter strokovnemu usposabljanju s področja preventive pred poškodbami.

Selektor Aci Ferjanič je na zbor povabil naslednje igralke:

Vratarke

CONFIDENTI
Ines HK ECE Celje
DUKARIČ Pia HK Slavija Jr. / HK SŽ Olimpija
POVŠNAR Tjaša HK ECE Celje
Branilke
BERIBAK Patricija HK Triglav
BIZJAK Maja HK SŽ Olimpija
GLAVIČ Deja HK Mladi Jesenice / HK Triglav
GOLOB Anemaria HK ECE Celje
HAUS Katarina HK Triglav
LONČAR Nina HK SŽ Olimpija
POREKAR Nuša HK ECE Celje
USNIK Patricija HK SŽ Olimpija
Napadalke    
BLAZINŠEK Julija HK ECE Celje
BREZNIK Tamara HK SŽ Olimpija
DUKARIČ Eva HK SŽ Olimpija
KENIG Jerca HK Triglav
KRANER Irena HK Triglav
MERC Pia HK ECE Celje
MOLE Maša HK SŽ Olimpija
PAZLAR Urša HK SŽ Olimpija
PREN Pia HK SŽ Olimpija
PRŠINA Ana HK ECE Celje
PRUSNIK LOTRIČ Ema HK Triglav
STRNIŠA  Pija HK Triglav
SVETINA Tamara HK Triglav