10. november 2017, Kranj – Slovenske hokejistke v dneh, ko njihovi moški reprezentančni kolegi merijo moči na mednarodnih turnirjih po Evropi, prav tako ne počivajo, saj se bodo prihajajoči konec tedna zbrale na dvodnevnih pripravah v Kranju.

Reprezentančne priprave v novembru ter kasneje tudi v februarju predstavljajo novost v delu na področju ženskega hokeja, saj so se risinje doslej praviloma zbrale ob koncu sezone, tik pred nastopom na svetovnem prvenstvu. Na podlagi pozitivnih izkušenj z lanskoletnega novembrskega zbore ob olimpijskih predkvalifikacijah v Španiji se je strokovni štab, ki ga vodi selektor Aci Ferjanič, odločil, da že med samo sezono zbere kandidatke za slovensko izbrano vrsto. Slednjo v letošnji sezoni čaka nastop na domačem svetovnem prvenstvu, ki bo aprila v štajerski prestolnici.

Ob dejstvu, da je že od zadnjega reprezentančnega zbora stalni član strokovnega štaba tudi trener vratark, se je selektor Ferjanič tokrat odločil nadgraditi še eno pozitivno izkušnjo lanskoletne reprezentančne akcije v španskem San Sebastianu. Tako na novembrski, kot tudi na februarski zbor, so povabljene tudi nekatere mlajše igralke, ki zaradi starostnih omejitev ne morejo nastopati na svetovnem prvenstvu, so pa potencialne kandidatke v prihodnjih sezonah. S tem želi vodstvo reprezentance mladim igralkam omogočiti vpogled v dinamiko na ravni reprezentance ter obenem nadgraditi njihovo znanje.

Dekleta bodo v okviru priprav opravila štiri treninge na ledu, medtem ko bo preostali čas namenjen taktiki in taktičnim postavitvam za tekočo sezono ter strokovnemu usposabljanju s področja preventive pred poškodbami.

Selektor Aci Ferjanič je na zbor povabil naslednje igralke:

Vratarke

CONFIDENTI
InesHK ECE Celje
DUKARIČPiaHK Slavija Jr. / HK SŽ Olimpija
POVŠNARTjašaHK ECE Celje
Branilke
BERIBAKPatricijaHK Triglav
BIZJAKMajaHK SŽ Olimpija
GLAVIČDejaHK Mladi Jesenice / HK Triglav
GOLOBAnemariaHK ECE Celje
HAUSKatarinaHK Triglav
LONČAR NinaHK SŽ Olimpija
POREKARNušaHK ECE Celje
USNIKPatricijaHK SŽ Olimpija
Napadalke  
BLAZINŠEKJulijaHK ECE Celje
BREZNIKTamaraHK SŽ Olimpija
DUKARIČEvaHK SŽ Olimpija
KENIGJercaHK Triglav
KRANERIrenaHK Triglav
MERCPiaHK ECE Celje
MOLEMašaHK SŽ Olimpija
PAZLARUršaHK SŽ Olimpija
PRENPiaHK SŽ Olimpija
PRŠINAAnaHK ECE Celje
PRUSNIK LOTRIČEmaHK Triglav
STRNIŠA  PijaHK Triglav
SVETINATamaraHK Triglav