5. november 2018 – Naši najmlajši risi bodo v prihodnjem tednu, enako kot njihovi starejši kolegi, klubske drese za nekaj dni obesili na klin in si nekateri izmed njih nadeli reprezentančne barve, ki  jih bodo branili na mednarodnem turnirju štirih držav v Italiji. Organizatorji turnirja so slednjega namreč iz prvotno predvidenega Asiaga v pokrajini Veneto, zaradi katastrofalnih posledic vremenske ujme, ki je prizadela naše zahodne sosede, prestavili severozahodneje v mesto Fondo.

Slovenska moška reprezentanca do 16 let se bo tako zbrala v torek, 6. novembra 2018, v Kranju in na ledeni ploskvi Dvorane Zlato polje opravila dva treninga na ledu, nato pa naslednji dan krenila proti italijanski pokrajini Trentino-Alto Adige/Süd Tirol. Urnik v Fondu predvideva še trening v sredo, nato pa bodo naslednji dan prav s tekmo proti našim vzhodnim sosedom slovenski mladi hokejisti začeli tridnevni turnir.

Tokratni reprezentančni zbor predstavlja nadaljevanje letošnjih priprav, potem ko sta se selekciji do 16 let in do 15 let že v začetku avgusta udeležili mednarodnega turnirja CCM Euro Invite Bled, še pred tem pa so oboji v Ljubljani in na Bledu opravili dvodnevne priprave.

Mlade rise U16 podoben program čaka tudi v sredini decembra, medtem ko bo selekcija do 15 let v novembru in decembru opravila enodnevni reprezentančni zbor, nato pa v začetku februarja dvodnevne priprave, ki jih bo zaključila z udeležbo na mednarodnem turnirju v avstrijskem Sankt Pöltenu.

Vodenje trenerskega štaba obeh selekcij je v letošnji sezoni prevzel Robert Pesjak, kateremu pomagata Domen Jemec in Rok Prusnik.

Razpored tekem

Četrtek, 8. november 2018
14.00 Slovenija – Madžarska

Petek, 9. november 2018
13.30 Avstrija – Slovenija

Sobota, 10. november
13.15 Italija – Slovenija

Seznam reprezentance:

Vratarji 
KolinLukaHK Slavija junior
PančurTimotejHK MK Bled
ŠkrjancNejcHD Hidria Jesenice
Branilci 
Baškarad Majce MavricijHK Triglav Kranj
Čosič JanJanHK Slavija junior
Dolinar TimTimHD Hidria Jesenice
JanLan MatijaHK SŽ Olimpija
KlančarMarkHK MK Bled
PetretičMatejHC Karlovy Vary
ZupaničMauro HK SŽ Olimpija
Napadalci 
BalohDavidHD Hidria Jesenice
BrodnikNalEC Red Bull Salzburg
BurgarNejcHK Triglav Kranj
DobravecJušHD Hidria Jesenice
GombocLukaEC KAC
Kararič AnesAnesHC Lund Giants
MahkovecMarcel HK MK Bled
SlivnikLucHK MK Bled
StanJakobHK MK Bled
ŠubicGašperHK SŽ Olimpija
TorokMaticHD Hidria Jesenice
VodlanLukaHC Bili Tygry Liberec
ZupanAndražHK MK Bled