5. november 2018 – Naši najmlajši risi bodo v prihodnjem tednu, enako kot njihovi starejši kolegi, klubske drese za nekaj dni obesili na klin in si nekateri izmed njih nadeli reprezentančne barve, ki  jih bodo branili na mednarodnem turnirju štirih držav v Italiji. Organizatorji turnirja so slednjega namreč iz prvotno predvidenega Asiaga v pokrajini Veneto, zaradi katastrofalnih posledic vremenske ujme, ki je prizadela naše zahodne sosede, prestavili severozahodneje v mesto Fondo.

Slovenska moška reprezentanca do 16 let se bo tako zbrala v torek, 6. novembra 2018, v Kranju in na ledeni ploskvi Dvorane Zlato polje opravila dva treninga na ledu, nato pa naslednji dan krenila proti italijanski pokrajini Trentino-Alto Adige/Süd Tirol. Urnik v Fondu predvideva še trening v sredo, nato pa bodo naslednji dan prav s tekmo proti našim vzhodnim sosedom slovenski mladi hokejisti začeli tridnevni turnir.

Tokratni reprezentančni zbor predstavlja nadaljevanje letošnjih priprav, potem ko sta se selekciji do 16 let in do 15 let že v začetku avgusta udeležili mednarodnega turnirja CCM Euro Invite Bled, še pred tem pa so oboji v Ljubljani in na Bledu opravili dvodnevne priprave.

Mlade rise U16 podoben program čaka tudi v sredini decembra, medtem ko bo selekcija do 15 let v novembru in decembru opravila enodnevni reprezentančni zbor, nato pa v začetku februarja dvodnevne priprave, ki jih bo zaključila z udeležbo na mednarodnem turnirju v avstrijskem Sankt Pöltenu.

Vodenje trenerskega štaba obeh selekcij je v letošnji sezoni prevzel Robert Pesjak, kateremu pomagata Domen Jemec in Rok Prusnik.

Razpored tekem

Četrtek, 8. november 2018
14.00 Slovenija – Madžarska

Petek, 9. november 2018
13.30 Avstrija – Slovenija

Sobota, 10. november
13.15 Italija – Slovenija

Seznam reprezentance:

Vratarji  
Kolin Luka HK Slavija junior
Pančur Timotej HK MK Bled
Škrjanc Nejc HD Hidria Jesenice
Branilci  
Baškarad Majce Mavricij HK Triglav Kranj
Čosič Jan Jan HK Slavija junior
Dolinar Tim Tim HD Hidria Jesenice
Jan Lan Matija HK SŽ Olimpija
Klančar Mark HK MK Bled
Petretič Matej HC Karlovy Vary
Zupanič Mauro  HK SŽ Olimpija
Napadalci  
Baloh David HD Hidria Jesenice
Brodnik Nal EC Red Bull Salzburg
Burgar Nejc HK Triglav Kranj
Dobravec Juš HD Hidria Jesenice
Gomboc Luka EC KAC
Kararič Anes Anes HC Lund Giants
Mahkovec Marcel  HK MK Bled
Slivnik Luc HK MK Bled
Stan Jakob HK MK Bled
Šubic Gašper HK SŽ Olimpija
Torok Matic HD Hidria Jesenice
Vodlan Luka HC Bili Tygry Liberec
Zupan Andraž HK MK Bled