Sklepi so bili jasni. Klub začne s tekmovanjem takoj, sedež ima v Kranjski Gori, s HK Jesenice bo tesno povezan in vključeval bo njegove rezervne igralce, predvsem pa mora klub pritegniti čim več hokeja željne mladine iz Kranjske Gore in njene okolice. Igralcem mora klub nuditi vse pogoje za čim hitrejše osvajanje čarov hokejske igre.

Klub je bil na tem področju še kako uspešen. Naravno drsališče, ki ga je tri leta pred tem pričelo graditi Turistično društvo Kranjska Gora je nudilo osnovo za nemoteno delo. Novoustanovljeni klub se je skozi kvalifikacije uspešno prebili v tekmovanje za državno prvenstvo in že v prvi sezoni osvojil četrto mesto. Že naslednje leto je klub stopil stopničko višje, a stroški so bili previsoki in klub se je znašel v težavah, ki so ogrožale celo njegov obstoj. Upravi HK Jesenice in HK Kranjska Gora sta našli skupno rešitev in HK Kranjska Gora je postala mladinski pogon jeseniškega kluba.

Tako je bilo mladim igralcem še naprej omogočen pravi razvoj, pridobivanje potrebnega znanja in izkušenj z nastopi v ligaških tekmovanjih, ki so vodile v člansko moštvo HK Jesenice. Številna so imena, ki so prehodila pot skozi uk v HK Kranjska Gora in mnoga med njimi so zaznamovala slovenski in jugoslovanski hokej. Borili so se v dresu reprezentanc na svetovnih in olimpijskih igrah. Mnoga legendarna imena so se po končani športni poti vrnila v HK Kranjska Gora in pomagala pri razvoju novih rodov.

Način in delo obeh klubov je bilo v tistem času tako edinstveno, da so ga kopirali številni klubi v bližnji okolici. HK Kranjska Gora ne obstaja več. Klub je ugasnil sredi 90. let, njegovo poslanstvo pa je leta 1999 prevzel novo ustanovljeni klub HD mladi Jesenice. Naloge so ostale identične – skrb za podmladek, popularizacija športa v kraju in priprava mladega igralca za nastop v prvem moštvu HK Jesenice. Vprašanje je, če bi bila zgodovina jeseniškega hokeja tako blesteča, če ne bi bilo HK Kranjska Gora.

Zato vse najboljše!

Drago Cvetanovič