4. novembra je Rudi praznoval svojih 65 let. Svoj jubilej je praznoval tam, kjer je najraje – ob ledeni ploskvi. Njegova ekipa HDD Bled mu je pripravila lepo darilo z zmago nad ekipo Partizana, a presenečenje ga je čakalo tudi po tekmi. Srečanje si je ogledal predstavnik švedske hokejske zveze Peter Andersson.

{rokbox title=|A-reprezentanca| thumbsize=|199 133| size=|561 350|}images/stories/klubi/A_reprezentanca/slo_ger_0697_110503_vp.jpg{/rokbox}

Švedski strokovnjak za delo z vratarji je v poletnem času sodeloval na kampu bratov Hiti in spoznal vso tisto predanost hokeju, ki jo ima slovenska legenda v sebi. V imenu svoje hokejske zveze je Rudiju Hitiju predal darilo, hokejski dres reprezentance Švedske z imenom Hiti in številko 65. Ob tem je Andersson namenil slavljencu tudi nekaj besed: »»Številka na hrbtu ni zato, da bi te spominjala na tvojo starost, ampak je za nas, ki te obkrožamo, da nas opomni, kako izkušen in mladosten si. Tvoja zavzetost pri delu tako za mladimi kot nekaj starejšimi v ekipi HDD Bled nam kaže, kako velika je tvoja pripadnost slovenskemu hokeju.«

Rudi Hiti si je za vedno našel posebno mesto v zgodovini slovenskega hokeja. Da gre za izjemen talent, je dokazal zelo kmalu. Že v sezoni 1962/63 je nastopil za ekipo HK Kranjska Gora v članskem hokejskem prvenstvu Jugoslavije, nekaj mednarodnih nastopov pa je odigral za HK Jesenice. Že naslednje leto je nastopil v dresu z državnim grbom, debi pa doživel na tekmi z Avstrijo v Gradcu. Vedno je prispeval velik delež k uspehom ekipe in reprezentance. Odličnim predstavam je leta 1970 sledilo povabilo ekipe Chicago Blackhawks iz lige NHL na njihov pripravljalni kamp. Na pripravljalni tekmi ga je nesrečno zadel plošček v čeljust, to pa je pomenilo konec sanj o NHL za tisto leto, pa tudi kasneje se ni odločil za nastope preko Atlantika. Kljub temu ga je pot vodila v tujino, v Italijo, kjer je, tako kot povsod, pustil velik pečat. Leta 1974 je prestopil v Alleghe, nato pa doživljal nepozabna leta v ekipi Bolzana. V poklon veličini Rudija Hitija je ekipa Bolzana za vedno upokojila številko 13, ki je bila zaščitni znak Rudija Hitija. Tudi trenersko pot je pričel v Italiji, pri ekipo Como, svoje slovo od aktivnega hokeja pa je dočakal ob koncu sezone 1986/87, ko je z Jesenicami osvojil naslov državnega prvaka.

Kot trener se je zapisal tudi kot prvi selektor slovenske hokejske reprezentance, danes pa vodi svojo ekipo HDD Bled. Večkratni reprezentant Jugoslavije je nastopil na dveh olimpijadah in skupno na 17. svetovnih prvenstvih. Svoje znanje in izkušnje prenaša na mladi rod, saj poleg dela v svojem klubu vodi tudi Poletni hokejski kamp bratov Hiti. Vse našteto je Rudiju nadelo še eno laskavo priznanje. Je član hokejske hiše slavnih v Torontu.

Še na mnoga leta Rudi!