2. SESTANEK PREDSTAVNIKOV ZVEZE IN KLUBOV

O ZAKLJUČKU DP ČLANOV IN TEKMOVANJIH V SEZONI 2013/14


Hokejska zveza Slovenije je v četrtek, 7. marca 2013 pripravila že drugi posvet klubov o terminih tekem državnega prvenstva. Dosegli naj bi dogovor o morebitnih spremembah tekmovalnega koledarja, ki v obliki, v kakršni so ga sprejeli lani jeseni, zdaj ne ustreza več predvsem reprezentanci, ki bo že 5. aprila imela prvo prijateljsko pripravljalno tekmo z Italijo.

 

Koledar je bil sprva zastavljen s predvidevanjem, da se bo ljubljanski klub HDD Olimpija, uvrstil v končnico lioge EBEL. Zdaj bi na HZS nastalo luknjo želeli zapolniti in časovno premaknili domačo končnico, s tem pa bi zagotovili več časa reprezentanci za priprave na SP na Švedskem.

 

A tak premik ne ustreza vsem drugim klubom, saj kranjski Triglav in zaloška Slavija igrata med seboj v polfinalu mednarodne lige INL, eden od njiju bo tako tudi v finalu, kjer bo zadnji možen termin 3. april.

 

V končnici DP sta nastali dve polovici razpredelnice, ki bosta dali finalista. Kot je pojasnil vodja tekmovanj za DP Bogdan Jakopič, je na tisti, kjer so Jesenice mladi, Maribor in HDD Olimpija, težav zelo malo. Tako naj bi četrtfinale med Jeseničani in Mariborčani odigrali 16. in 19. marca, polfinale s HDD Olimpijo pa 23. ali 25. marca, povratna tekma z Ljubljančani bi bila stvar dogovora (v tem delu bi igrali le po sistemu boljšega iz dveh tekem).

 

Bolj zapleteno je v skupini, kjer so Triglav, HK Olimpija in Slavija. Slednja čaka na zmagovalca ljubljansko-kranjskega četrtfinalnega obračuna, kjer pa niso našli terminske rešitve. Triglavani namreč zaradi nastopov v ligi INL lahko igrajo le ob sredah, Tomaž Vnuk, predsednik mlade ljubljanske ekipe, pa pripomnil, da imajo povsem zaseden urnik, ker nastopajo še v slovenskem mladinskem prvenstvu in lige Ebel do 20 let, kjer se jim tudi nasmiha končnica. Vendar klub izrazil pripravljenost, da zaigra takoj, ko se bo pokazala prva priložnost za prost termin.

 

V razpravi predstavnikov klubov je nato sledilo nekaj zanimivih predlogov – med drugim celo takšen, da bi končnico odigrali šele septembra kot pokalno tekmovanje.

 

Klubi so se strinjali, da bi lahko finale odigrali tudi na le tri dobljene tekme (po zdajšnjih pravilih na pet dobljenih), padla je zamisel o organizaciji turnirja po zgledu celinskega pokala, kjer bi štiri moštva v treh dneh odločala o prvaku. A se je tudi tu zataknilo pri prostih terminih.

 

Zadnji, precej optimistični predlog za pospešitev končnice DP se zdaj glasi takole: v skupini, kjer imajo težave s termini, bodo do konca marca spravili pod streho vse tekme, finale bodo nato igrali po sistemu boljšega iz treh tekem, začeli pa ga bodo dva dni po koncu finala v ligi INL.

 

 

>> ZAPISNIK < <