20. julij 2016, Zürich – Organizatorji olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Minsku, kjer se bodo od 1. do 4. septembra za vstopnico na naslednje zimske olimpijske igre potegovali tudi naši risi, so pričeli s sprejemanjem vlog za akreditacijo na omenjenem tekmovanju.

Vlogo za pridobitev akreditacije lahko najdete na naslednji povezavi, pri čemer je zadnji dan za posredovanje vloge 14. avgust 2016.

Akreditacije za tiskane medije, spletne stran in fotografe bodo zbrane s strani lokalnih organizatorjev prek media@hockey.by. Po poteku roka bo postopek odobritev akreditacij koordinirala Mednarodna hokejska zveza v sodelovanju z nacionalnimi krovnimi organizacijami.

RTV vloge – vključno s spletnimi portali, ki bi želeli snemati video ali avdio vsebine – potrebujejo marketniško odobritev. V primeru slovenskih medijev se je potrebno obrniti na Oddelek za marketing Mednarodne hokejske zveze, konkretno: Hofstetter@iihf.com in Rieder@iihf.com. Prosimo posredujte vaše zahtevke na omenjena naslova, IIHF pa jih bo po odobritvi posredovala Beloruski hokejski zvezi.

Obvestilo: Podobno, kot v številnih drugih državah, se morajo tuji predstavniki medijev akreditirati za delo v Belorusiji. Tovrstna akreditacija pri beloruskem ministrstvu je potrebna, da bi takšnim predstavnikom zainteresiranih medijev lahko v nadaljevanju izdali vizum. Beloruska hokejska zveza bo pri tem postopku nudila ustrezno pomoč. Vse tozadevne informacije in kontakte je moč najti na 2. strani akreditacijskega obrazca.

Beloruska hokejska zveza bo nudila pomoč pri pridobivanju vizumov (tj. uradno pismo s povabilom) pri pristojnih diplomatsko-konzularnih predstavništvih Belorusije. Za Republiko Slovenijo je pristojno Veleposlaništvo Belorusije v Budimpešti, katerega lahko kontaktirate glede vseh potrebnih postopkov za pridobitev veljavnega vizuma.

Prav tako opozarjamo predstavnike medijev, ki bi utegnili potovati v Minsk preko Moskve, da ruske oblasti obravnavajo lete v Belorusijo kot notranje lete, zato je v takšnem primeru potrebno pridobiti tudi veljaven ruski vizum.