Danes smo na Pokalu Slovenije spremljali polfinalna obračuna. V sobotnem velikem finalu se bosta pomerila HK MK Bled, ki je izločil HK Triglav, in HDD

Hokejisti MK Bleda, ki imajo v svojih vrstah tudi vratarko, so v prvem polfinalu turnirja v Ljubljani izločili Triglavane s 3:2 (1:1, 2:0, 0:1). Na gorenjskem dvoboju je povedel Triglav z zadetkom Žana Zupana. Vodstvo so Blejci izničili in povedli za dva, zadeli so  Luc Slivnik, Andraž Zupan, Nejc Pančur. V zadnji tretjini je rezultat na 3:2 znižal Jaša Jenko. A tudi z igro brez vratarja v zadnji minuti jim ni uspelo izenačiti. Navdušila je vratarka Bleda Pia Duukarič, ki zbrala 35 obramb.

Na drugi polfinalni tekmi sta se pomerila večna rivala HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija. Derbi je bil napet, pravi večni derbi z veliko napetimi trenutki. V drugi tretjini je za Ljubljančane sicer zadel Mark Čepon, a so sodniki zadetek razveljavili. In še drugič sta se ekipi odpravili v garderobo ob 0:0. V zadnji  tretjini smo spremljali napet večni derbi, ki se je po rednem delu končal brez golov. Tudi podaljšek ni prinesel konlne odločitve, odločali so kazenski streli. V teh so bili uspešnejši Jeseničani, ki so si tako zagotovili drugo mesto v finalu. 

Finale:

HK MK Bled – HDD SIJ Acroni Jesenice 

sobota, 19. september 2020, ob 19.30

Foto: Eva Brili Grebenar
Foto: Eva Brili Grebenar