V prenovljeni Hali Tivoli se je začelo tekmovanje za prvo lovoriko v sezoni – Pokal Slovenije 2020. Tekmovanje letos poteka za zaprtimi vrati, tekme so na ogled na spletne prenosu na Hokej TV in Tržič TV. V polfinale, ki bo v petek, 18. septembra, ob 16.00 sta se uvrstili ekipi HKMK Bled in HK Triglav. 

Na uvodni tekmi Pokala Slovenije, tradicionalnega uvoda v tekmovalno hokejsko sezono, so se pomerili hokejisti HK True Celje in HKMK Bled. Vstopnico v polfinale so si priigrali Gorenjci, ki so bili boljši s 5:0. Že v prvi tretjini so odločneje začeli Gorenjci in si priigrali dva gola prednosti, zadela sta Tjaš Pogačnik in Nik Rekar. V drugi tretjini je za povičanje vodstva poskrbel Tadej Burazin. V zaključnem delu pa smo spremljali tudi nekaj ostrejših hokejskih prijemov. Blejčani pa so z goloma Luca Slivnika in Tadeja Burazina postavili končni rezultat 5:0. Mrežo Gorenjcev je zaklenila vratarka slovenske ženske hokejske reprezentance Pia Dukarič. 

V drugem četrtfinalnem obračunu dneva sta se pomerili ekipi HK Triglav in HK Slavija Jr. Kranjčani so po napaki Založanov povedli v prvi minuti. Vodstvo povišali z golom Krištofa Potočnika in po prvi tretjini so Kranjčani zapustili led z dvema goloma prednosti. V drugi tretjini so hokejisti Slavije rezultat znižali na gol razlike, zadel je Matjaž Šubic. Enes Gorše pa je slabe 4 minute do konca pa je izenačil na 2. Tik pred koncem tekme pa je zmagoviti zadetek za Triglavane zadel Matevž Ban za končnih 3:2.  

HK True Celje – HKMK Bled. Foto: Eva Brili Grebenar
HK Triglav – HK Slavija jr. Foto: Eva Brili Grebenar