SIJ Acroni Jesenice so zmagovalci Pokala Slovenije v sezoni 2020/21. V finalni tekmi turnirja v Hali Tivoli so premagali HK MK Bled s 7:1 (5:0, 2:0, 0:1) in dvignili pokalno lovoriko.

Žreb letošnjega pokalnega tekmovanja je določil, da sta se ekipi Jesenic in Olimpije pomerili že v polfinalu. Zmagovalec derbija pa je bil tako velik favorit za finalno zmago in Jeseničani so vlogo favorita na finalni tekmi uresničili. HK MK Bled je na drugi strani spisal eno svojih najuspešnejših zgodb. Tudi zaradi odlične vratarke Pie Dukarič, ki se je izkazala na turnirju.

Na finalni tekmi so pobudo takoj prevzeli Jeseničani. Igrali so odločno in si zmago zagotovili že v prvi tretjini, ki so dosegli pet golov; zadeli so  Mirko Djumić, Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Andrej Hebar, Jaka Šturm. V nadaljevanju tekme sta oba tekmeca menjala vratarja – na blejski strani je dobil priložnost Mark Justin, na jeseniški pa Urban Avsenik. V drugi tretjini sta za železarje zadela še Žan Jezovšek, Andrej Hebar.V zadnjem delu tekme so borbeni Blejci prišli do častnega zadetka, za končnih 1:7 je zadel Urban Podrekar.

Foto: Eva Brili Grebenar
Foto: Eva Brili Grebenar