Hokejisti Telemacha Olimpije so kvalifikacijsko skupino v ligi EBEL začeli s porazom v gosteh. Celovški KAC je bil prepričljivo boljši, veselil se je zmage s 5:2.

V ligi EBEL se je začel drugi del tekmovanja, edini slovenski predstavnik Telemach Olimpija je prvi del končal na zadnjem mestu, tako da nastopa v kvalifikacijski skupini, kjer se šest moštev bori za dve mesti, ki kot zadnji peljeta v končnico. A boj za končnico se ni začel po željah ”zeleno-belih”, saj so v Celovcu izgubili z 2:5. Domačini so v prvi tretjini v 14. minuti izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu, natančen je bil Thomas Koch. Ko je že kazalo, da bo Olimpija na odmor šla z minimalnim zaostankom, je v 20. minuti na 2:0 povišal Thomas Pöck. Tudi drugi del igre se je končal z identičnim rezultatom, Jerryja Kuhna sta premagala Martin Schumnig in Tyler Scofield. V 46. minuti je v mrežo Olimpije padla petarda, na 5:0 je povišal Patrick Harand. Ob koncu srečanja so gostje le uspeli tudi sami zadeti nasprotnikovo mrežo, natančen je bil Pascal Morency. Tik pred koncem je bil natančen še branilec Igor Cvetek.

 

KAC Celovec : Telemach Olimpija 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)

Strelci: 1:0 Koch (Siklenka, Fretter, 14., PP2), 2:0 Pöck (20.), 3:0 Schumnig (29.), 4:0 Scofield (Furey, Fretter, 33.), 5:0 Harand (Pirmann, 46.), 5:1 Morency (Pešut, Ograjenšek, 57.), 5:2 Cvetek (Dervarič, Verlič, 60.)