V dvorani Tivoli je bila odigrana tretja tekma finalne serije državnega prvenstva v hokeju na ledu, zmage s 4:1 se je veselila ekipa SIJ Acroni Jesenice, ki je proti Telemach Olimpiji povedla z 2:1 v zmagah.

Telemach Olimpija : SIJ Acroni Jesenice 1:4 (0:2, 0:0, 1:2) /1:2/
Ljubljana, dvorana Tivoli, gledalcev 1100, sodniki Fajdiga, B. Lešnjak, A. Lešnjak, Mali.

Strelci: 0:1 Rajsar (Remar, 12.), 0:2 Remar (Pesjak, Grahut, 19.), 1:2 Zanoški (Koblar, Pešut, 41.), 1:3 Brus (57.), 1:4 Remar (Rajsar, 60., PP2)

Kazenske minute: Olimpija 16, Jesenice 6.

Tudi na tretji tekmi domače igrišče ni igralo večje vloge, saj je znova zmaga pripadla gostom. Jesenice so povedle v 12. minuti, ko so domači naredili napako, to pa je kaznoval Sašo Rajsar. Ob koncu prvega dela igre so železarji prišli do povišanja prednosti, za 2:0 je zadel Aleš Remar. Gostje so imeli nato tudi nekaj sreče, saj je Matic Podlipnik zadel vratnico.

V drugem delu navijači, teh je bilo tokrat nekaj več kot 1000, niso videli zadetkov, znova pa je bilo napeto v zadnji tretjini. Takoj na začetku je domače v igro vrnil Tom Zanoški. To je bil tudi edini gol, ki so ga uspeli doseči zmaji. Tri minute pred piskom sirene je namreč Miha Brus še tretjič zatresel mrežo Olimpije in dokončno odločil zmagovalca. Domačim so tudi začeli popuščati živci, tako je Remar tri sekunde pred piskom sirene ob dveh igralcih več na ledu dosegel še četrti gol na tekmi.

Serija se bo nadaljevala v sredo v dvorani Podmežakla, ko bo na sporedu dvojni program. Ob 16. uri bo reprezentančna tekma med Slovenijo in Japonsko, ob 19.30 pa bo odigrana četrta tekma finala.

Foto: Drago Cvetanovič