Hokejisti Slovenije so v drugem krogu svetovnega prvenstva v Južni Koreji domačo izbrano vrsto ugnali s 4:0. V torek je na prvenstvu prost dan, v sredo pa se bodo Risi pomerili proti Madžarski.

Proti Koreji je med vratnicami priložnost dobil Luka Gračnar, ki jo je odlično izkoristil, saj je zaustavil vseh 32 strelov na svoja vrata in mrežo ohranil nedotaknjeno. ”Tekma je bila zelo naporna. Smo se morali kar potruditi, da smo na koncu strli nasprotnika. Korejce smo mleli in mleli, saj so se izkazali za trdega tekmeca. Nam je malo ponagajala tudi nekoliko naša disciplina. Ne želim se namreč izgovarjati na sodnike, ki sodijo kot pač sodijo. Na naslednjih tekmah moramo igrati veliko bolj disciplinirano. Igrati moramo tako, da ne bomo odšli na kazensko klop, saj je to lahko na koncu usodno,” je po tekmi dejal Gračnar, ki je po dolgem času znova stal med vratnicami na obračunu: ”To, da nisem prejel gola, je odlično za samozavest. Zares se mi je dobro izšlo.”

Dva zadetka je dosegel Jan Urbas, ki je po prvi tekmi dejal, da bo potrebno popraviti učinkovitost. Sam se je svojih besed z dvema goloma držal najbolje. ”Včeraj se nam resnično ni nič odbilo, kamor bi si želeli. Danes je bilo malo bolje. Lahko smo zadovoljni z zmago, vendar pa igra še vedno ni bila na primerni ravni. Za naslednje tekme moramo strniti vrste in v naslednjo tekmo štartati z boljšim pristopom in disciplino,” razmišlja po tekmi Urbas, ki se zaveda tudi, kako pomembni so bili te zadetki: ”Definitivno je zdaj lažje. Če daš več golov, se samozavest vedno dvigne. Upam, da s tem ne bo več težav.”

Svoj prvi zadetek pa je v dresu članske reprezentance dosegel Miha Verlič: ”Občutki so fenomenalni. Prvega namreč ne pozabiš nikoli. Vesel sem, da je zadetek prišel dokaj hitro na prvem svetovnem prvenstvu za mene. Upam, da jih bo še več.”

DSC_0059

Risi so vseeno tudi proti Koreji potrebovali kar nekaj časa, da so dosegli prvi zadetek. Ta je bil dosežen v 26. minuti. Razloge za to je iskal tudi selektor Matjaž Kopitar: ”To je posledica včerajšnje tekme, ko enostavno nismo uspeli doseči zadetka. Zdaj lahko s trezno glavo rečemo, da se taka tekma, kot je bila včerajšnja, ne pripeti prav vsak dan. Enostavno so iz priložnosti, ki so jih imeli, dvakrat dali zadetek na odbitek. Nam pa se je odbijalo povsod, le na palico ne. In to je bil rezultat našega mučenja na začetku. Nato nam je le uspelo zadeti. Pozitivna stvar tekme pa je, da smo uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Zelo v redu igra v obrambi. Že dolgo časa nisem videl kaj takega, kot se je zgodilo danes. V prvi tretjini smo imeli tri minute dva igralca manj. Nočem se vtikati v sojenje, vendar mislim, da vse ni bilo za izključitev. Suvereno smo odbranili te situacije. Pozitivne stvari bomo zdaj ohranili, jutri, ko je prost dan, pa se bomo skušali priprati maksimalno za naprej.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6004761067801356145?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]