2. november 2015, Bled – Slovenska članska moška reprezentanca se bo danes zbrala v blejski Ledeni dvorani na prvem reprezentančnem zboru v letošnji sezoni. V nadaljevanju bodo Risi opravili nekaj treningov, nato odpotovali pa na Euro Ice Hockey Challenge turnir v Katovice na Poljskem, kjer jih čakajo obračuni z reprezentancami Avstrije, Koreje in Poljske.

Žal pa sta izbrano vrsto selektorja Nika Zupančiča od objave seznama udeležencev zbora in turnirja do danes doleteli dve novi poškodbi. Tako je Jana Urbasa (poškodba spodnjega dela telesa) v ekipi zamenjal napadalec HDD SIJ Acroni Jesenice Miha Pesjak ter Žigo Pešuta (poškodba zgornjega dela telesa) napadalec HDD Telemach Olimpija Andrej Hebar.

Kot je že ob objavi seznama dejal selektor Zupančič, je namen prvega zbora ustvariti pozitiven ekipni duh, predstaviti reprezentantom določene spremembe ter preizkusiti nekatere, predvsem mlajše igralce, v določenih situacijah v igri.

Selektor pa je na tokratne priprave povabil tudi tretjega golmana, Tomaža Trelca iz HDD Telemach Olimpija. Čuvaj mreže zmajev iz Tivolija bo tako, ne le razbremenil prva dva golmana risov med intenzivnimi treningi, ampak imel tudi možnost izkusiti priprave izbrane članske vrste, saj bo morda nekoč tudi sam branil slovenske barve.

Tomaž Trelc