Slovenska hokejska reprezentanca je v tem tednu odigrala tri prijateljske tekme v sklopu priprav na svetovno prvenstvo, ki bo med 3. in 8. majem v ljubljanski Hali Tivoli. Slovenski hokejisti so premagali madžarske in romunske, z japonskimi pa izgubili po podaljšku. 

Risi so v začetku tedna odpotovali na Madžarsko, kjer so serijo prijateljskih tekem začeli v Szekesfeharvarju, kjer so premagali Madžarsko s 3:0. V četrtek so na Slovaškem po podaljšku izgubili proti Japonski s 3:4, dan kasneje pa bili s 3:0 boljši od Romunije, ki bo njihov tekmec tudi na prihajajočem prvenstvu. Vse tri gole smo videli v zadnji tretjini, enkrat je zadel Klemen Pretnar, dvakrat pa Rok Tičar, ki je po tekmi povedal, da se je bilo lepo vrniti po mesecu in pol. ”Na začetku je bila tekma kar težka zame, imel sem malenkost težke noge, a potem je lepo steklo. Tekma je bila z naše strani dobro odigrana. Ker je bilo igrišče nekoliko manjše, je bile težje razviti igro. Borili smo se, grizli in dosegli zadetke, ko je bilo treba in na koncu zasluženo zmagali,” je po tekmi povedal Rok Tičar.

Selektor Matjaž Kopitar je že po tekmi z Japonsko povedal, da je igrišče manjše in zato neugodno, kar pomeni, da je težje igrati, saj so imeli fantje pred tekmama na Slovaškem na tem led le en trening. Po tekmi z Japonsko je bil selektor zadovoljen s predstavo svojih izbrancev, klub porazu v podaljšku, saj je bilo v igri precej pozitivnih stvari. Po tekmi z Romunijo pa je Matjaž Kopitar povedal: ”Rad bi pohvalil vse igralce, tako v igri z igralcem manj kot tudi z igralcem več. Zadovoljen sem s pristopom in potrpežljivostjo igralcev, ki sta bila na zelo visokem nivoju. 

Izbrana vrsta se zdaj vrača v bazo na Bled, prihodnji teden jih čakata še dve pripravljalni tekmi. Prva bo 28. aprila v Pontebbi/Tablji z Italijo, zadnji test pred prvenstvom pa rise čaka 30. aprila na Bledu z izbrano vrsto Francije.