Na kranjskem štadionu se na novo sezono pripravlja tudi napadalec Žiga Jeglič, ki bo v novem tekmovalnem obdobju igral v ligi KHL za Slovan iz Bratislave, kjer se je prejšnji teden spoznal z vodilnimi možmi.

Kot smo že v ponedeljek omenili, se v Kranju pripravlja četverica slovenskih reprezentantov. Prejšnji četrtek so bili na treningu sicer le trije, saj je imel Žiga Jeglič klubske obveznosti. ”Bil sem v Bratislavi, saj sva se z Rokom Tičarjem odpravila podpisati pogodbo, hkrati pa sva naročila tudi opremo. Nekoliko sva se spoznala tudi s pogoji, ki jih bova imela na voljo. Razkazali so nama garderobo, ki je odlično urejena, spoznala pa sva se tudi z nekaterimi ljudmi v klubu. Po prvi oceni je vse na najvišji ravni. Brez dvoma je to korak naprej, hkrati pa obveza, da bo potrebno dobro delati in si priboriti čim večjo minutažo na ledu. Lep dan, morda le zaradi vožnje nekoliko dolg. A super, da smo se spoznali in da sva si nekoliko ogledala tudi mesto,” je opisal, kaj ga je čakalo v Bratislavi.

DSC_0679

Jeglič o pripravah v Kranju:
”Že drugo leto zapored treniramo v isti postavi. Zaradi dobrih izkušenj prav iz lanske sezone smo se tudi letos odločili za enako potezo, saj smo bili lani dobro fizično pripravljeni. Hkrati je tudi zabavno, ko nas trenira več skupaj in seveda tudi lažje. Vsekakor je bolje trenirati na suhem še s kom, kot pa da vadiš sam.”

 

V novi sezoni bodo v ligi KHL igrali štirje Slovenci, ob Jegliču še Rok Tičar, s katerim bosta soigralca, Marcel Rodman (Medveščak) in pa Jan Muršak, ki je že lani nastopal v omenjenem tekmovanju. Z dobrimi predstavami je tako uradno druga najmočnejša hokejska liga na svetu odprla vrata za nove slovenske predstavnike. ”Po vsej verjetnosti imajo za to največo zaslugo olimpijske igre, kjer so nas videli, da smo naredili korak naprej in pripravili presenečenje. Zaradi tega so se za nas nekoliko bolj tudi odprla vrata. A na nas je, da to izkoristimo in pokažemo, da lahko igramo na takšni ravni, posledično pa bodo vrata ostala odprta za ostale slovenske hokejiste,” razmišlja o zadevi 26-letni napadalec, ki je v tujini dozdaj igral za švedski Södertälje, finski Ässät in nemški Ingolstadt, s katerim je bil tudi državni prvak.

DSC_0436

Za konec nismo mogli mimo glavne reprezentančne akcije, ki bo prihodnje leto na Češkem, kjer bo na sporedu svetovno prvenstvo elitne divizije. Igralci so po uspešnih nastopih na olimpijskih igrah in vrnitvi med elito dejali, da si prav v slednji želijo narediti korak naprej.

”Načrt je takšen. Vemo, da lahko vsak premaga vsakogar. Veliko je odvisno od dnevne forme ekipe. Mi vemo, da igramo dobro in lahko igramo proti vsaki ekipi. Tako da moramo zdaj narediti korak naprej tudi v elitni diviziji,” odgovarja Jeglič, ki je o dresih, ki jih bodo v novi sezoni nosili Risi, dejal: ”Na začetku so jih vsi nekoliko kritizirali, vendar so bili za nas srečni dresi. Ne vidim razloga, zakaj jih ne bi imeli še naprej.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6023267315890153473?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]