V sredo se bo v Sočiju začel moški del hokejskega turnirja. Ob 18. uri bosta na sporedu dva para, Čehi se bodo pomerili s Švedsko, Latvija pa s Švico. Risi začenjajo v četrtek z domačo Rusijo.

Že prvi tekmovanja v Sočiju bo poskrbel za pravo poslastico, saj se bosta pomerili Švedska in Češka. Obe ekipi sodita v krog najožjih favoritov, sestavljeni sta pretežno iz igralcev, ki nastopajo v ligi NHL. Tri krone imajo med vratnicami enega najboljših vratarjev na svetu Henrika Lundqvista, pogled na imena v obrambi je prav tako zastrašljiv, potrebno pa je omeniti predvsem Erika Karlssona in Niklasa Kronwalla. Napad prav nič ne zaostaja, tekmovanje bo prav posebno za Daniela Alfredssona, za katerega bodo pri 41 letih to zadnje igre. Zanimivo bo videti, kako se bo odzval Daniel Sedin, ki ob sebi ne bo imel poškodovanega dvojčka Henrika. Veliko trojico pri Švedih zaključuje Henrik Zetterberg. Pri Treh kronah le Jimmie Ericsson ne igra v ligi NHL, ampak v domačem prvenstvu za vodilno Skellefteo.

Tudi češko izbrano vrsto sestavljajo pretežno predstavniki lige NHL, prav tako pa imajo Čehi svojega veterana in legendo, ki bo odigrala zadnje igre v karieri. Seveda govorimo o Jaromiru Jagru, ki pa pri 41 letih ne bo najstarejši igralec v reprezentanci. Leto več šteje še en napadalec, natančneje Petr Nedved. V napadu bo pomembno vlogo igral še en veteran, 37-letni Patrik Elias, kapetanska vloga pa je zaupana Tomasu Plekancu.

Na drugi tekmi, ki se bo prav tako začela ob 18. uri, se bosta pomerili Švica in Latvija.

Foto: Drago Cvetanovič