Po zmagi nad Madžarsko čaka Slovenijo v četrtek nova preizkušnja, ki jo mora zmagati. Tekma se bo začela ob 12.30 po lokalnem času oziroma ob 5.30 v Sloveniji. Igralci želijo prikazati enako predstavo v obrambi kot na zadnjih dveh tekmah.

V Južni Koreji postaja vedno bolj vroče, saj v igri za napredovanje v elitni razred svetovnega hokeja ostaja pet reprezentanc. Teroretične možnosti je izgubile le domača Koreja, ki je po treh krogih še naprej na dnu lestvice z nič točkami. Slovenija zaseda tretje mesto in ima enako število točk kot Japonska, proti kateri je izgubila v prvem krogu. Od poraza so Risi zabeležili dve zmagi, na obeh pa so mrežo ohranili nedotaknjeno. ”To kaže, kako srčni smo, hkrati pa, da imamo odličnega vratarja med vratnicami,” je bil kratek in jedrnat Anže Kuralt, po dveh tekmah brez prejeta zadetka pa je Žiga Pavlin dejal: ”Čim dalj naj to traja oziroma naj bo tako še dve tekmi. Gračnar zares dobro brani, fantje pa mu pomagamo po najboljših močeh. In zaenkrat nam to uspeva.”

V četrtek čaka Rise Ukrajina, ki je dan pred tem izgubila z Japonsko, prvi dan pa z Avstrijo. ”Vsako tekmo gremo posebej. Na tekmo se moramo pripraviti optimalno. Znova nas čaka tekma ob isti uri kot proti Madžarom in ta čas je, po mojem mnenju, za nas kar v redu. Upam, da bodo tudi Japonci čim bolj namučili Ukrajince, da bodo ti utrujeni,” je pred obračunom pravi slovenski selektor Matjaž Kopitar, medtem ko kapetan Slovenije Tomaž Razingar dodaja: ”Vse kaj drugega kot zmaga jutri nam niti ne preostane. Današnja zmaga nima nobene vrednosti, če jutri ne zmagamo. Moramo pa svojo igro še izboljšati, se pravi moramo odigrati bolje kot smo danes.”