19. marec 2024, Maribor/Kranj – Z drevišnjima obračunoma v štajerski in gorenjski prestolnici je zaključeno letošnje tekmovanje Ženske mednarodne hokejske lige (WIHL), ki je obenem štelo tudi za slovensko državno prvenstvo članic.

Potem ko so bila dekleta ekipe Lady Hawks iz avstrijskega Beljaka na prvi finalni tekmi 5. marca s 7:2 boljše od mariborskih Lisičk, so svojo premoč pokazale drevi še v drugo ter z rezultatom 12:4 in končnimi 2:0 v zmagah osvojile naslov prvakinj WIHL v sezoni 2023/24.

Dekleta HDK Maribor so bile z uvrstitvijo v finale tekmovanja najboljša slovenska ekipa ter so tako drugo leto zapored osvojila naslov slovenskih državnih prvakinj.

Precej bolj napet je bil boj za tretje in četrto mesto v WIHL oziroma srebro in bron v državnem prevenstvu. Hokejistke HK Triglav Kranj in HK SŽ Olimpija so odigrale vse tri zaključne tekme, da smo letos dobili tudi to končno odločitev. Ljubljanske zmajčice so bile na prvi tekmi 10. marca v gosteh s 6:5 boljše od kranjskih orlic, nato pa so bile dvakrat boljše Kranjčanke – 17. marca s 5:2 in drevi s 6:2 – ter prvenstvo zaključile z žlahtnejšo medaljo okoli vratu.