Slovenska hokejska reprezentanca se je na drugi tekmi mednarodnega turnirja EIHC pomerila z Belorusijo in jo ugnala s 3:0.

Slovenija : Belorusija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Dvorana Tivoli, gledalcev 1.000, sodniki Črt Kralj, Viki Trilar – glavna sodnika, Aleš Lešnjak in Tilen Pahor – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Goličič (Sabolič, D. Rodman, 25.), 2:0 Ograjenšek (Sabolič, Vidmar, 28., PP1), 3:0 M. Rodman (Kovačević, D. Rodman, 47.)

Kazenske minute: Slovenija 8, Belorusija 8

V prvi tretjini sta ekipi napadali v intervalih, v prvi minuti so si dve priložnosti pripravili gostje, Risi so odgovorili dve minuti zatem. Med slovenskimi hokejisti so si nevarnejše priložnosti pripravili Sabahudin Kovačević, Blaž Gregorc, Matej Hočevar, Jan Urbas in Aleš Kranjc, vendar niso bili dovolj natančni, da bi zatresli mrežo nasprotnika. Tudi Belorusom v prvem delu igre ni uspelo premagati vratarja Roberta Kristana, ki je tokrat začel med vratnicami. Obe ekipi sta tudi imeli po enkrat igralca več, ta je ostal neizkoriščen.

IMGL5059

V drugi tretjini so kot prvi nevarneje zapretili gostje, nato pa je v 25. minuti po lepi akciji Slovenija prišla do vodstva. Robert Sabolič je podal izza vrat podal pred te, Boštjan Goličič pa je preigral vratarja in ga s strelom po tleh tudi ukanil. Nedolgo zatem sta poizkusila tudi Blaž Gregorc in Hočevar, ki nista bila enako uspešna. Tri minute zatem so imeli Risi igralca več na ledu, plošček je šel od palice na palico, na koncu ga je prejel Ken Ograjenšek in povišal vodstvo na 2:0. Tudi naslednjo odlično priložnost je imela Slovenija, vratar gostov je le s težavo zaustavil poizkus Saboliča. Belorusi so zadihali ob igralcu več, ko se je izkazal tudi Kristan. Do zadnjega nevarnega strela v drugi tretjini so prišli naši hokejisti, s prve je streljal Gregor Koblar, nasprotnikov vratar je bil na mestu.

Urbas

Hitro po začetku zadnje tretjine so gostje imeli power-play, ta je ostal neizkoriščen, nato pa so do igralca več prišli risi. Po podaji Davida Rodmana se je starejši brat znašel pred vratarjem, a ga ni uspel prelisičiti. Je pa nato prišel še do ene priložnosti, ki je ni spustil iz rok in v gneči pred vrati povišal na 3:0. V 50. minuti je bil blizu zadetku Gal Koren, ki pa mu je zmanjkal kanček sreče, da bi se vpisal med strelce. Kljub igralcu manj Slovenije je Žiga Pance ukradel plošček in izsilil kazenski strel, ki pa ga ni uspel spremeniti v zadetek. Belorusi so ob koncu skušali priti do častnega zadetka, kar pa jim ni uspelo.

Foto: Drago Cvetanovič
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6079367266738487505?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]