Slovenija, ki od 7. do 10. februarja 2013 nastopa v skupini F v danskem Vojensu, je danes poleg Belorusije in Danske dobila še zadnjega nasprotnika na Olimpijskih kvalifikacijah, zmagovalca predvalifikacijske skupine H, reprezentanco Ukrajine.

Ukrajina je – po porazu Madžarske – med kvalifikanti predolimpijskih kvalifikacij najvišje rangirana reprezentanca, zato si je kot kvalifikant 1, ki je bil predviden kot zadnji tekmovalec skupine F,  zagotovila vstopnico na turnir na Danskem.

Na pred-olimpijskih kvalifikacijah, v skupini G, ki se je ta konec tedna vršila v Budimpešti, se je zgodilo veliko presenečenje. Favorizirano madžarsko reprezentanco je v “finalni” tekmi po kazenskih strelih premagala reprezentanca Nizozemske in si tako s točko več priskrbela vstopnico v skupino D v Bietigheim-Bissingen (Nemčija), kjer se bo z Avstrijo, Nemčijo in Italijo pomerila v končnih kvalifikacijah za ZOI 2014 v Sočiju.

V skupini J, ki je potekala na Japonskem je slavila Velika Britanija, ki se je uvrstila v zaključno kvalifikacijsko skupino E v Rigi (Latvija), kjer se bo pomerila s Francijo, Latvijo in Kazahstanom.