Na tiskovni konferenci reprezentance do 20 let, ki je potekala danes v sejni sobi blejske ledene dvorane, so bili razgrnjeni načrti, ki bi jih mlada reprezentanca rada dosegla na bližajočem se svetovnem prvenstvu divizije I, ki bo potekalo med 9. in 15. decembrom 2012 v francoskem Amiensu. Ob glavnem trenerju Gorazdu Drinovcu so svoje poglede in želje predstavili tudi igralci. Ob kapetanu Gregorju Koblarju so se predstavili še Miha Pesjak in Nik Humar ter vratar, na katerem bo slonelo veliko odgovornosti Luka Gračnar.

Po kratkem uvodu je besedo prevzel glavni trener Gorazd Drinovec. V nekaj besedah je predstavil potek priprav, ki so bile sestavljene iz štirih sklopov. Številni reprezentanti so imeli priložnost preizkusa, najboljši pa so dobili mesto med izbranci za pot v Francijo. Bolj kot preteklost je zanimiva prihodnost, torej želje in načrti v Franciji. “Mi vse naše nasprotnike poznamo, saj smo se z njimi v preteklosti že srečevali. Naš prvi in osnovni cilj je obstanek v tej skupini, ampak znano nam je, da sta nam Avstrija in Francija enakovredni in z njimi vedno igramo napete in negotove tekme. Belorusija, Danska in Norveška imajo prednost zaradi večjega izbora igralcev in so nekoliko višje rangirani od nas, ampak pretekle tekme so že pokazale, da so to nasprotniki, ki so premagljivi. V Francijo odhajamo s ciljem, da vse tekme zmagamo, zavedamo pa se, da more biti naša igra zelo disciplinirana, odgovorna, in če našo igro pripeljemo do našega maksimuma, lahko v tej skupini tudi zmagamo. Na takih prvenstvih odločajo malenkosti,” je poudaril Gorazd Drinovec.
Gregor Koblar ima to čast, da bo nosil oznako kapetana ekipe. Ob slovesu od mlade reprezentance je to posebno darilo, kar pa mladeniča, doma iz Planine pod Golico še bolj motivira k odgovorni igri. Za seboj ima že nastope tako v reprezentanci do 18 kot tudi do 20 let in sodi v krog nosilcev igre v ekipi. “Res je, da jaz in ostali fantje letnika 93 nosimo igro letošnje reprezentance. Zato  verjamemo, da je naš realni cilj poseči po medalji. Do tja pa bomo prišli ob disciplinirani igri in izpolnjevanju nalog, ki nam jih bo zaupal trener. Napak ne sme biti,” je bil kratek Gregor Koblar.
Miha Pesjak ima za seboj precej izkušenj iz tekmovanj v evropskem prostoru, saj je že zelo mlad odšel v hokejski uk. Letos se je vrnil v Slovenijo, kjer je dobil priložnost tako v mladi, kot tudi članski ekipi Olimpije. V napovedi pa se pridružuje besedam kapetana Koblarja. “Prepričan sem, da smo sposobni osvojiti prvo mesto v naši skupini. Že v preteklosti smo odigrali nekaj enakovrednih tekem z Danci in Belorusi, tako da nasprotnika dobro poznamo. Športni uspeh prinaša tudi prepričanje in če ne bomo v tekme šli na zmago, potem je tudi brez pomena se iti tekmovanje. Priložnost je lepa, a za uspeh bo treba biti zelo discipliniran in potrpežljiv,” so bile misli Pesjaka. Tudi Nik Humar, Mihov soigralec pri Olimpiji, ima za seboj nekaj izkušen v tujini. Samozavest reprezentance se vidi tudi v njegovih besedah. ” Vemo kaj delamo in smo na dobri poti. Poslušati moramo navodila obeh trenerjev, igrat sistem, kot ga bomo postavili pred srečanjem in skozi vseh 60 minut trdo delati in biti discipliniran. Ob takem načinu imamo vse možnosti za zelo visoko uvrstitev,“pa je bilo Nikovo mišljenje.
V hokejski ekipi je posebno mesto mesto vratarja. Na njem sloni veliko tega in ob dobri igri v obrambi sledi tudi učinkovita igra v napadu. Zato je vloga prvega vratarja namenjena Luki Gračnarju, ki se je pred kratkim že predstavil v članski reprezentanci, v ekipi Salzburga pa dobiva veliko priložnosti, kjer dokazuje razkošnost svojega znanja. “Zame je vse drugo kot zmaga na posamezni tekmi neuspeh. Morda se sliši preoptimistično, ampak sem prepričan, da smo sposobni doseči veliko, kakšna pa je naša realnost, bo pokazalo svetovno prvenstvo. Pridružujem pa se soigralcem. Sposobni smo vsako srečanje zmagati in poseči zelo visoko na tem prvenstvu,” je za konec uradnega dela tiskovne konference poudaril Luka Gračnar.