Ne izide se vedno vse po željah. Mlada slovenska reprezentanca do 20 let, ki nastopa na pripravljalnem turnirju v Pontebbi, je sicer povedla, a vseeno v zadnjih minutah doživela poraz na uvodni tekmi proti gostiteljici Italiji.

Slovenci so tekmo bolje začeli in večino časa igrali bolje od nasprotnika, kar nazorno pokaže tudi končno razmerje strelov, a jih je neučinkovitost tokrat drago stala. V veliki meri se imajo za ugoden rezultat Italijani zahvaliti svojemu vratarju Martinu Rabanserju, z 41 obrambami najboljšemu posamezniku domače reprezentance. Mitja Koren, ki čuval slovenska vrata, je končal pri 28 obrambah.

Po boljšem začetku in neuspešnem obleganju italijanskih vrat, je v drugi tretjini zadel Nik Humar in kazalo je, da se je strelcem končno odprlo. Po vodstvu je sledil manjši padec koncentracije in Frei je pol minute kasneje zadel za izenačenje. Slovenija je imela več od igre v prvi, drugi in v večjem delu tretje tretjine in prav v zadnjem delu so tudi Italijani igrali najbolje, proti našim vratom pa sprožili 15 strelov. Štiri minute pred koncem je Marcello Borghi zadel za prvo domače vodstvo, z drugim golom na tekmi pa je v 58. minuti postavil končni rezultat.

Selektor Gorazd Drinovec:
“Tekmo smo izredno dobro pričeli, ustvarili smo si tri lepe priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Tudi v drugi tretjini smo nadaljevali z dobro igro in plod take igre je bil tudi zadetek, vendar smo prehitro prejeli gol zaradi manjše nepazljivosti v obrambi. Po prejetem zadetku smo malo popustili, vendar smo se kmalu zbrali in nadaljevali s svojo igro. Ob koncu tekme smo naredili dve individualni napaki, ki jih je nasprotnik kaznoval z zadetkoma. Ne morem reči, da sem povsem zadovoljen z igro svojih varovancev, vendar smo večji del tekme odigrali zelo dobro. Smo še v fazi priprav in imamo precej rezerve.”

Slovenska reprezentanca bo zjutraj v Pontebbi opravila trening, ob 16:30 pa jo čaka druga tekma turnirja z reprezentanco Francije.

Italija – Slovenija 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Pontebba, dvorana Pala Vuerich. Gledalcev 129. Sodniki: Moschen, C. Christeli, M. Christeli (vsi Italija)

Strelci: 0:1 Humar (Snoj, 24.), 1:1 Frei (Stevan, 25.), 2:1 Borghi (Marchetti, Hochkofler, 56.), 3:1 Borghi (Glira, 58.)

Kazenske minute: Italija 22 (6, 2, 14), 6 (4, 0, 2)


u20 november 2012

foto: Samo Vidic, HZS