Gorazd Drnovec je trener, ki ima z delom v reprezentanci dolgoletne izkušnje. Vse tja od leta 2003 opravlja odgovorno delo glavnega trenerja v mladih reprezentancah. Rezultati govorijo o njegovem delu in na dosežke mladih hokejistov, ki jih je vodil Gorazd Drnovec, smo lahko bili vedno ponosni.

Pred odhodom mladih risov na svetovno prvenstvo v Francijo, smo z Gorazdom tudi na kratko poklepetali. Ujet po zadnjem treningu je bil vidno zadovoljen. Za to pa so krivi njegovi varovanci, ki so od prvega pa vse do zadnjega treninga pridno izpolnjevali tisto, kar je bilo od njih zahtevano. Vendar je Gorazd tudi človek, ki je redko povsem zadovoljen. Vedno je lahko bolje in zanesljivo že razmišlja, kako to bolje tudi doseči.
Bi lahko podali kratko oceno tega zadnjega, četrtega sklopa priprav mlade reprezentance na svetovno prvenstvo?
Naše zaključne priprave so se pričele v ponedeljek. Želeli smo v teh nekaj dneh opraviti treninge dvakrat na dan predvsem zato, da strnemo vse tisto, kar smo v preteklem obdobju že naredili in da iz treninga v trening dvigujemo formo in da se navadimo discipline v igri. Poudarek je na obrambni postavitvi sistema igre, v zaključku priprav pa smo pozornost posvetili tudi igri z igralcem več in manj. Uspelo se nam je dogovoriti tudi za tekmo s Hrvaško, kar lahko rečem, da gre za dobro odločitev. Hrvati so se odlično branili, potrebovali smo pol tekme, da smo prišli do želenega zadetka in na koncu tudi do zmage. V tem sklopu priprav lahko rečem, da sem bil zelo zadovoljen s prizadevnostjo igralcev. Vsi so želeli pokazati največ in se predstaviti v najboljši luči. Prepričan sem, da v tem trenutku na svetovno prvenstvo peljemo najboljših 22 igralcev, ki jih imamo.
Vendar se v vsaki zgodbi, ob dobrem, najdejo tudi težave. Nekaj jih je to pot bilo z boleznijo igralcev.
Skozi vse priprave smo žal izgubili kar tri odlične igralce. Doma ostajajo trije napadalci in sicer Peter Bizalj, Vid Hribljan in Nejc Kastelic. Žal so poškodbe in bolezni sestavni del športa. Žal mi je za vse te fante, vendar mi moramo gledati naprej. Zaradi tega so priložnost dobili drugi igralci. Postavili smo štiri kvalitetne in enakovredne napade in prepričan sem, da lahko optimistično zremo na svetovno prvenstvo.
Poudarek skozi treninge je bil na agresivnosti in nepopustljivosti. Kot da cilj ni priti do nasprotnika, ampak skoz njega.
Vsekakor to drži. Več let vodim že to reprezentanco. Poznam nasprotnike, vse reprezentance s katerimi se bomo srečali. Točno vemo kaj nam lahko prinese uspeh. Vse te reprezentance so višje rangirane, imajo večji izbor igralcev, več skupnih priprav kot mi in mi moramo biti dobro pripravljeni na močne nasprotnike, ki sodijo med najboljših 16 na svetu. Ta agresivnost, predvsem okoli obeh golov, ta nepopustljivost in izredno disciplinirana igra je nam največji plus, ker le s tako igro se lahko nadejamo uspeha na vsaki tekmi, ki jo bomo odigrali na svetovnem prvenstvu.
V sodobnem hokeju je uspešen napad le posledica odlične obrambe. Zmaga se gradi v obrambi.
V zadnjem sklopu priprav smo ravno tu delali največ. Gradimo igro na trdi obrambi. Zavedamo se moči naših nasprotnikom in v trdi in nepopustljivi obrambi iščemo ključ do uspeha. Ko uspešno odigramo v obrambi, lahko prevzamemo igro v naše roke še v napadu in odigramo agresivno še pred nasprotnikovim golom. Priprave so bile v velikem delu posvečene takemu sistemu igre slovenske reprezentance, posamezniki so se sistemu prilagodili in lahko rečem, da sem zelo zadovoljen.
Katero mesto na prvenstvo je tisto mesto, za katerega takoj podpišete, da ga sprejmete in katero je tisto realno pričakovano mesto reprezentance.
Želja vseh nas in verjetno tisto mesto, za katerega vsi takoj podpišemo je prvo mesto v skupini. Takšna je pravzaprav želja vsakega športnika. Športni cilji so uspehi in zmage in tudi mi nismo prav nič drugačni. Glede na moč nasprotnikom pa je realno za nas vsaka zmaga velika zmaga. Z vsem temi prvinami, ki smo jih pilili skozi vse sklope priprav in ob tem, da vsak igralec na ledu doda svoj maksimum, potem je mogoče tudi to, kar je pravzaprav naša skrita želja, torej prvo mesto.