Slovenska hokejska reprezentanca je v četrtek odigrala prvo pripravljalno tekmo in v podaljšku ugnala Avstrijo. V nedeljo jo čaka še Madžarska, za katero Marcel Rodman pravi, da je vedno neugoden nasprotnik.

Pred svetovnim prvenstvom divizije I skupine A, ki se bo prihodnji teden začelo v Južni Koreji, imajo Risi na sporedu le dve pripravljalni tekmi. Prvo so že odigrali in na Dunaju s 3:2 ugnali Avstrijo. Med strelce so se vpisali Marcel Rodman, Miha Logar in Jan Muršak, ki je v podaljšku dosegel zmagoviti zadetek.

Še posebej si bo zadetka zapomnil mladi Logar, ki je debitiral v članski izbrani vrsti. ”Vesel sem bil že, ko sem dobil vabilo v reprezentanco, sedaj pa sem debitiral še z zadetkom. To je bilo resnično popolno,” je bil po tekmi nasmejan 18-letni branilec, ki je nato še pojasnil, na kakšen način mu svetujejo starejši igralci:  ”Vedno mi svetujejo, kako naj se postavim, ali kaj podobnega. Tudi ko smo na ledu, je med nam nami veliko komunikacije. Starejši in izkušenejši igralci so mi v veliko pomoč.”

Logar

Že svoj 36. zadetek v dresu članske reprezentance pa je dosegel Marcel Rodman, ki je odigral dve tretjini, zadnjo je namreč zaradi lažje poškodbe izpustil. Tekma namreč ni bila nič kaj prijateljska. ”Na začetku je bila tekma še prijateljska, nato pa je igra postala vedno bolj ostra. Avstrijci so svoje nalete zaključevali na malo bolj grob način. Saj tako je bilo v prvih dveh tretjinah, v zadnji pa nisem več igral, tako da ne morem oceniti. Kot kaže, Avstrijce še vedno nekoliko boli poraz v Sočiju,” je po tekmi pojasnil starejši izmed bratov Rodman, ki je na pripravah že od prvega tedna: ”Skupaj smo že štiri tedne, za nami je veliko treningov, tako da je takšna tekma prišla še kako prav. Obračun je prišel prav tudi za selektorja, ki je po vsej verjetnosti iskal kakšne odgovore in jih najbrž tudi dobil. V nedeljo bomo morali našo igro nadgraditi in skušali tudi zmagati. Tekma je vedno najboljši trening.”

V nedeljo čaka Rise madžarska izbrana vrsta, nazadnje sta se tekmeca pomerila sredi aprila leta 2012 v Ljubljani. Slovenija je takrat zmagala s 4:1. ”Kot sem slišal, je pri Madžarih nekaj starejših igralcev nehalo z igranjem za reprezentanco oziroma so povsem obesili drsalke na klin. Zato po pravici povedano niti ne vem, kako kakovostni so. Vendar pa so bili v zadnjih letih vedno neugoden nasprotnik. Na koncu nam jih je v večini primerov tudi uspelo premagati. Verjamem, da bo Madžarska tudi na svetovnem prvenstvu neugoden nasprotnik, vendar ga bomo premagali. Za nas je pomembno, da se osredotočimo na svojo igro. Če jo igramo, potem nas ne more premagati nihče,” je Marcel zaključil pogovor.

FOTO: Drago Cvetanovič