V sredo bo na sporedu še zadnja tekma petega kroga hokejske lige INL, v kateri se bosta pomerila Triglav Kranj in Celje, ki sta palice prekrižala že v nedeljo.

Peti krog je v hokejski ligi INL razpotegnjen čez tri igralne dneve. Prve tekme so bile odigrane v petek, nato pa se je vse nadaljevalo v soboto, v sredo pa bo odigrana še zadnja, pomerila se bosta Triglav Kranj in Celje. Ista tekmeca sta palice prekrižala že v nedeljo v okviru šestega kroga, ko so se tesne zmage veselili Kranjčani. Ti so prek Anžeta Terlikarja prišli do zmage 21 sekunda pred piskom sirene. Sicer pa bo to že četrt medsebojni obračun, vse tri so dobili hokejisti Triglava. Ob zadnji zmagi s 3:2, so zmagali še s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov, konec septembra pa so bili najbolj suvereni, takrat je bilo 4:1.

“Celjani so se izkazali kot zelo neugoden nasprotnik in so nam povzročali kar nekaj težav. Na začetku smo povedli, nato pa prejeli dva poceni zadetka, ki smo ju k sreči do konca tekme uspeli,” je branilec Triglava Anže Novak komentiral zadnjo tekmo, nato pa se ozrl k sredini: “V sredo bo spet moč videti zanimivo tekmo, katero moramo zmagati in dokazati, da je bila nedeljska zmaga zaslužena. Z zmago si tudi ohranjamo minimalne možnosti za napredovanje in dokler ostajajo vsaj teoretične možnosti za to, se ne bomo predali.”

Vir foto: HK Celje