Obnovljena Podmežakla, meka slovenskega hokeja, je bila najbolj primeren prostor za prvo tiskovno konferenco Team Jesenice, novoustanovljene ekipe, ki bo orala ledino za ponoven dvig jeseniškega hokeja na raven, ki je bila simbol za hokejiste malega jeklarskega mesta, ki stoji ob vstopu v Zgornjesavsko dolino.

Prostor, kjer je potekala tiskovna konferenca, bo v prihodnje služil kot garderoba članskega moštva, udeleženci tiskovne konference pa so tja prišli skozi novo telovadnico. Seveda so vsi prostori sedaj prirejeni za potrebe novinarjev na Evropskem prvenstvu v košarki, svoji funkciji pa bodo predani že kaj kmalu. Prve besede na konferenci je novinarjem namenil jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger. V svojem uvodu je najprej predstavil postopek pridobitve vse potrebne dokumentacije, predvsem pa pomen obnovitve dvorane Podmežakla za mesto Jesenice. Sedem mesecev gradnje in obnove dvorane je sledilo dolgotrajnemu postopku pridobivanja dokumentacije, ki so se vlekli skozi celotno leto 2012. »Postavljen je bil tudi cilj, da pridobimo uporabno dovoljenje za ta športni objekt in tega smo 16. avgusta, ko je bila prijateljska tekma v košarki, tudi dobili. Gre resnično za uporabno dovoljenje za dvorano, ki gosti 5.500 obiskovalcev. Naš cilj je bil, da bo športna dvorana Podmežakla namenjena hokeja in drsalnim športom in s to dvorano je ta cilj dosežen. Pogoji športnikov in obiskovalcev so dobri in si želim veliko dobrih tekem, za kar bodo poskrbeli tudi hokejisti. Naloga občine je bila obnova dvorane in ustvarjanje dobrih pogojev za delo, ob tem pa je naloga občine tudi pomoč pri zagotavljanju sredstev pri pokrivanju stroškov delovanja dvorane, predvsem ledene površine. Pogoji bodo zelo prijazni za vse uporabnike dvorane,« je v svojih besedah poudaril jeseniški župan, v nadaljevanju pa je poudaril še, da je hokej na Jesenicah bil, hokej je in hokej tudi bo. Izrazil pa je željo, da bi predvsem gledalci podprli ta projekt in v velikem številu hodili na tekme.

V nadaljevanju je beseda pripadla Dejanu Kontrecu, ki je najbolj vpet v projekt Team Jesenice. V svojem uvodu je poudaril, da se HZS trudi postaviti čvrsto piramido razvoja hokeja v vseh slovenskih hokejskih centrih, vse od najmlajših pa do članske ekipe. Ta sezona prinaša sedem članskih ekip, pozdravil je povratek celjskega in blejskega članskega hokeja. Ker je organizacija lig v tujini že kmalu spomladi, je HZS v tekmovanje INL prijavila ekipo Team Jesenice, ki je le delovno ime. Na Jesenicah sta dva kluba, HD mladi Jesenice in HK Acroni Jesenice, na HZS pa so upali, da bi našli skupni jezik z eno ali drugo stranjo. G. Kontrec je poudaril, da so bili na zvezi pripravljeni tudi na to in so v projekt vstopili s pogledom usmerjenim v to, koliko reprezentantov je ta kraj že dal in v upanju, da se bo ta trend nadaljeval, kar tudi opravičuje vložek HZS v pro jekt Team Jesenice. Ob tem pa se je zahvalil tudi občini Jesenice in njenemu županu, ki je stopil naproti temu projektu. »Tudi odziv v tujini je dober, saj cenijo ime hokejskih Jesenic, podpirajo nastop Jesenic v INL, kar je dobro za samo ligo. Jesenice si zaslužijo profesionalno ekipo in upam, da je to temelj, da po čim krajši poti pridejo spet na stara pota in da bo profesionalna ekipa že v kratkem času realnost. Želim si, da bo eno leto dovolj, da se zberejo vsi tisti, ki Jesenicam želijo dobro. Tako kot župan, tudi sam vabim gledalce, da se v čim večjem številu vrnejo na tekme, saj ravno gledalci so tisto, za kar je bil klub ustanovljen in za kar športniki tudi delajo. Naš projekt bo pokazal kakšne številke so potrebne za INL, vsem pa so znane številke za profesionalno ekipo. Treba je biti realen. Vse bo odvisno od upravnega odbora, ki ga bodo postavili na Jesenicah. Sposobnih ljudi je veliko, tradicija je dolga, dvorana je zelo primerna za dobre hokejske tekme. V dveh letih se bodo morali jeseniški hokejski delavci združiti in najdejo skupni jezik,« je za konec povedal Dejan Kontrec.

Najbolj nestrpno pa so vsi prisotni čakali na besede enega največjih imen jeseniškega hokeja, kapetana reprezentance Slovenije, ene od gonilnih sil projekta Team Jesenice in tudi začasnega kapetana novih Železarjev, Tomaža Razingarja. Hokejist, ki je v olimpijski sezoni pripravljen žrtvovati del te za to, da bo jeseniški hokej vstal od mrtvih, si pač zasluži vlogo kapetana tudi v tej novi ekipi. »Jeseniški hokej se je našel na neki čudni poti. Zato sme poklical Dejana Kontreca in ga vprašal, če je HZS pripravljena pomagati v projektu oživitve Jesenic. Take sezone, kot je bila lanska, si Jesenice ne morejo privoščiti, saj bi izgubili generacijo igralcev starih 19, 20 in 21 let. Kasneje pa bi bilo zelo težko sestaviti ekipo za EBEL, kar sem prepričan, da je cilj vseh v Sloveniji. Ekipa se je formirala in pridno trenira na Bledu. Sestavlja se kvalitetna ekipa, ki bo igrala vidno vlogo v INL, sam pa bom pomagal na začetku, sredi oktobra pa odhajam v tujino, saj olimpijske igre niso vsako sezono,« je svojo vlogo v Team Jesenice novinarjempredstavil legendarni Raza. V nadaljevanju je Tomaž posvetil nekaj besed svojim mladim soigralcem, pohvalil je njihovo znanje in pristop, usmeril pa je pogled tudi preteklost in iz njega potegnil nauk. Jesenicam je manjkalo realnosti, cilji so bili visoki, ne pa tudi realni. Obžaloval je dejstvo, da se na Jesenicah športni delavci niso sposobni dogovoriti za sodelovanje. Skupaj s HZS se je potrkalo na nekaj vrat, pogovori pa gredo v pravi smeri. Upanje za jeseniški hokej tako ne umira, ampak je vse močnejše. Pohvalil je sodelovanje HD mladi Jesenice, ki se je na račun projekta Team Jeseniceodpovedal sodelovanju v EBYSL. Je pa to tudi čas resnice, kako dobro je jeseniška stroka delala v zadnjih sezonah. Tomaž je poudaril še, da je čas, da se strasti umirijo in da se starta v boljši jutri.

Trenerska vloga pa je zaupana Gorazdu Reklju. Na Jesenicah je zrastel kot igralec, postal tudi trener, ki sedaj pomaga pri vodenju mlade reprezentance, poznan pa je kot izredno kvaliteten analitik tekem. Čaka ga naporna sezona, predvsem ob dejstvu, da imajo igralci možnost odhoda in prihoda kadarkoli v sezoni. Igralce zelo dobro pozna, saj z njimi sodeluje skozi reprezentančne projekte. V njihove kvalitete ne dvomi, poznani so kot pridni in delovni. »Izziv je velik, ampak ga ni bilo težko sprejeti. Na treningu nas je veliko, kar nekoliko preveč, tako da na treninge niti ne moremo sprejeti več nikogar. Trenira nas 28 in trije vratarji. Naš prvi preizkus bo Poetna liga. Smo šele v začetku priprav, naša prva prvenstvena tekma je konec septembra, zato je Poletna liga nekoliko zgodaj za nas. Bo pa ta turnir dober pokazatelj, koliko so posamezniki delali preko poletja in koliko so pripravljeni. Na osnovi tega bo formirana ekipa. V septembru nas čakata še dve pripravljalni tekmi, 4. in 14. septembra s Triglavom iz Kranja, morda se bomo dogovorili še za kakšno srečanje neposredno pred prvo ligaško tekmo. Tekmovalni cilji so, tako kot vedno, zelo visoki,« pa je svoj pogled predstavil Gorazd Rekelj. 

Za ekipo Team Jesenice bodo v prodaji tudi sezonske in dnevne vstopnice za tekme. Sezonska vstopnica bo v prodaji po ceni 50 EUR, dnevno pa bo moč kupiti po ceni 5 EUR. Prodaja bo potekala preko Eventima.