Na tekmovanju se odigra le skupinski del. Vsaka reprezentanca se sreča z drugo enkrat. Ekipi, ki sta osvojili prvo in drugo mesto, napredujeta v elitno divizijo. Zadnjeuvrščena ekipa nazaduje v Divizijo I skupino B.

Razdelitev točk po posamezni tekmi:
– 3 točke: prejme ekipa, ki zmaga v rednem delu tekme
– 1 točka: dobita jo obe ekipi, če je v rednem delu rezultat izenačen
– dodatna točka: ekipa, ki zmaga v podaljšku ali izvajanju kazenskih strelov, dobi dodatno točko
– 0 točk: prejme ekipa, ki izgubi v rednem delu tekme

Podaljšek:
V kolikor se tekma ne konča v rednem delu, sledi triminutni premor in petminutni podaljšek. Ekipi ostaneta na isti strani igrišča, kot sta igrali v tretji tretjini. Ekipa, ki doseže zadetek v podaljšku, zmaga. V kolikor v podaljšku ni gola, pride do izvajanja kazenskih strelov. V podaljšku ekipi igrata s štirimi igralci v polju in enim vratarjem.

 Kazenski streli:
V kolikor pride do izvajanja kazenskih strelov, veljajo naslednja pravila:
– V prvi seriji na vsaki strani izvajajo kazenske strele trije različni igralci iz vsake reprezentance. Ekipa, ki doseže več golov, zmaga.
– V kolikor po prvi seriji ostane rezultat izenačen, pride do izmeničnega izvajanja kazenskih strelov, dokler zmagovalec ni znan.
– Po prvi seriji lahko kazenske strele izvaja isti igralec, lahko pa se hokejisti menjajo.
– Pri končnem rezultatu se šteje le odločilni zadetek.
– Met kovanca odloči, kdo bo prvi izvajal kazenski strel.
– Igralec, ki mu po koncu podaljška še ni potekla kazen, ne sme izvajati kazenskega strela.

 Formula končne uvrstitve ob enakemu številu točk
V kolikor imajo tri ali več ekip ob koncu tekmovanja enako število točk, se pri končni uvrstitvi upoštevajo naslednji kriteriji:

Kriterij 1:
Upoštevajo se medsebojne tekme. Upošteva se vrstni red osvojenih točk na medsebojnih tekmah.

Kriterij 2:
V kolikor so ekipe po prvem kriteriju še naprej izenačene, se upošteva medsebojna razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah.

Kriterij 3:
V kolikor po dveh kriterijih ekipe še naprej ostajajo izenačene, potem se gleda, katera ekipa je na medsebojnih tekmah dosegla največje število zadetkov.

 Kriterij 4:
V kolikor so ekipe izenačene tudi po prvih treh kriterijih, se upoštevajo rezultati s tekmecem, ki je uvrščena na višje mesto od omenjenih ekip. Po vrstnem redu se upoštevajo točke, gol razlika in največje število doseženih golov.

Kriterij 5:
V kolikor so ekipe še naprej izenačene, potem se upoštevajo rezultati z drugo najboljše uvrščeno ekipo, ki je najbližje omenjenim reprezentancam.

Kriterij 6:
V kolikor bodo ekipe izenačene tudi po prvih petih kriterijih, potem se upošteva mesto na lestvici Mednarodne hokejske zveze (IIHF).