20. april 2016, Budimpešta – Slovenska hokejska reprezentanca še na drugi pripravljalni tekmi zapored nasprotniku ni dovolila zadeti. Po Japoncih ploščka mimo slovenskih čuvajev mreže ni uspelo spraviti niti Madžarom, ki so na svojem ledu prikazali premalo, da bi lahko parirali igri slovenske reprezentance.

Selektor Nik Zupančič je znal pripraviti ekipo na neugodnega nasprotnika. Člani reprezentance so se zavedali, da so Madžari pravi test pred svetovnim prvenstvom in da gre za najtežjega nasprotnika v tem pripravljalnem obdobju. A to jih ni ustavilo, da tudi v madžarski prestolnici niso odnesli prestižne zmage. Selektor Zupančič je bil po tekmi zadovoljen s prikazano celoto, v taki tekmi pa so na dan prišle tudi manjše napake. Selektorja veseli predvsem dejstvo, da so Risi do zmage prišli kot kolektiv, kot ekipa. Več pa v videoizjavi:

Napadalec Žiga Pance je bil eden od slovenskih strelcev. Izkoristil je podajo Blaža Gregorca, ki je neustavljivo prodrl pred gol Madžarske. Vsaka zmaga dviga samozavest, še posebej taka, ki je dosežena proti močnemu nasprotniku. Vendar Žiga poudarja, da prave tekme šele prihajajo. Svetovno prvenstvo bo posebno poglavje in test za karakter ekipe. Vsaj tako meni Žiga, več pa v spodnji videoizjavi:

Branilec Blaž Gregorc je bil v tekmi razglašen za najboljšega posameznika slovenske izbrane vrste. Kljub dobremu začetku nasprotnika večjih težav ni bilo, odločilen pa je bil prvi zadetek. Tako je mnenje slovenskega branilca, ki je že usmerjen v soboto in prvo tekmo svetovnega prvenstva. Šteje le zmaga, najpomembneje pa bo zmagati na prvi tekmi prvenstva. Misli Blaža Gregorca pa v spodnji videoizjavi:


Foto: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6275889417857832241?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]