7. februar 2017, Bled – Slovenska članska reprezentanca se je danes ponovno zbrala v svoji pripravljalni bazi na Bledu in opravila dva skupna treninga, nato pa jo še nocoj čaka odhod proti Poljski. Na turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge v – risom dobro znanih – Katovicah se bo, izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča, v dneh od četrtka do sobote pomerila z reprezentancami Poljske, Italije in Ukrajine. Še pred odhodom na dolgo pot pa je, kot to veleva tradicija, glavni slovenski strateg strnil pričakovanja glede samega turnirja. Tokrat sta se mu pridružila še Jan Urbas, ki bo v Katovicah na prsih nosil črko “C” ter novinec v reprezencatnci Miha Zajc.

2017feb07_risi_zbor (1)

Selektor Zupančič je uvodoma dejal, da je tokratna reprezentanca neke vrste mešanica “starih mačkov” in mladih fantov, saj se nahajamo v zelo občutljivem obodbju, kar zadeva klubske obveznosti. “Je pa to dobro za ostale fante, saj bodo tako priložnost dobili nekateri mlajši. Eni so z nami prvič, nekaj pa je tudi povratnikov. Moramo gledati naprej in preizkusiti mlade, kako se obnesejo na članskem nivoju,” je dejal. Poudaril je tudi, da nihče ni na seznamu, da bi zapolnil kakšno vrzel ali izpad iz prvotnega izbora. “Daleč od tega. Vsak si to zasluži in upam, da bo to priložnost tudi izkoristil.”

V zvezi s pričakovanji do samega turnirja je menil, da si je Slovenija z uspehom v Minsku in zelo dobro odigranim turnirjem novembra na Bledu že sama naložila določeno odgovornost. “Vedno težimo k dobrim igram in tudi tokrat ne bo drugače. Vendar pa ni nobenega pretiranega rezultatskega pritiska, da bi morali ta turnir na vsak način zmagati,” je ocenil selektor Zupančič, ki namerava v kar največji meri vsem potnikom v Katovice nameniti približno enako minutažo na ledu.

2017feb07_risi_zbor (56)

“Vedno se je dobro udeležiti reprezentančnega zbora. Znova videti fante, s katerimi že veliko let igramo skupaj, ter spoznati nekatere mlajše,” je povedal Jan Urbas, ki se novemberske reprezentančne akcije ni udeležil, kar pa zadeva cilje ob tokratnem zboru, pa je dejal: “Vedno je lepše tekmo zmagati. To mora vsekakor biti cilj do določene mere, ampak tokrat ne bo glavni poudarek na rezultatu.”

“Vesel sem, da sem dobil priložnost. To je velika čast. Menim, da se bomo mladi igrlaci lahko veliko naučili od starejših, ki imajo že zelo veliko izkušenj,” je povedal Miha Zajc, ki bo v Katovicah članski reprezentančni dres oblekel prvič.

Razpored tekem

Četrtek, 9. februar
16.00 Italija – Ukrajina
19.30 Poljska – Slovenija

Petek, 10. februar
16.30 Poljska – Ukrajina
20.00 Slovenija – Italija

Sobota, 11. februar
15.00 Ukrajina – Slovenija
18.30 Poljska – Italija

* S strani poljske hokejske zveze smo prejeli informacijo, da si bo tekmi slovenske reprezentance proti Italiji in Ukrajini mogoče ogledati na njihovem YouTube kanalu PZHL TV, medtem ko bo tekmo med Slovenijo in Poljsko prenašala poljska televizija in bo zato gledalcem izven Poljske njeno spremljanje onemogočeno.