28. julij 2019, Jesenice –  Ob robu zbora slovenske moške reprezentance do 20 let, ki te dni poteka na Jesenicah, so se na celodnevnem strokovnem srečanju v dvorani Podmežakla zbrali tudi trenerskih štabi vseh slovenskih reprezentanc, kar predstavlja določeno novost v pripravah na novo hokejsko sezono.

Na srečanju sta sodelovala tudi selektor članske izbrane vrste Matjaž Kopitar ter njegov pomočnik Kari Savolainen. Slednji bo, poleg svetovanja novemu selektorju, s HZS v prihodnje sodeloval tudi pri razvoju hokeja ter delu v ostalih reprezentancah in slovenskih klubih.

“Vrnil sem se na obojestransko željo. Moram reči, da sem delno pogrešal delo z našimi fanti. To je tudi eden od razlogov, da sem sprejel delo. Izgubljam ne prav rad. Stvari se spreminjajo, nekateri nehajo igrati, drugi se starajo. Izziv bo najti mlajše igralce, a to ne pomeni, da lahko črtamo izkušene,” je na novinarski konferenci ob tej priložnosti povedal selektor Matjaž Kopitar.

“Vesel sem, da sem spet tukaj. V bližnji prihodnosti bom lahko pomagal zvezi tudi na področju razvoja hokeja, saj se bom konec leta upokojil. Strast do hokeja me še ni zapustila. Slovenski hokej spremljam vse od leta 1998, zanimam se tudi za igralce in njihov napredek. Slovenija je v tem času postala moja druga ekipa,” je ob tem dejal Kari Savolainen.