20. december 2015, Ljubljana – Selekcija mladih hokejistov do 13 let je bila v tednu, ki se končuje, na turneji po Češki in Slovaški, kjer je odigrala štiri tekme proti vrstnikom iz tamkajšnjih klubov.  Tokratni zbor, prvi te vrste v omenjeni starostni kategoriji, je pokazal dodano vrednost tovrstnega pridobivanja izkušenj za mlade hokejiste, saj se je njihova igra skozi celotno turnejo izboljševala, med njimi pa se je ustvaril pravi ekipni duh.

»V celoti sem s turnejo zelo zadovoljen. Pokazalo se je, da kar nekaj fantov lahko igra na višjem nivoju. Kljub temu, da smo bili v takšni obliki zbrani prvič, so bili fantje skozi celo turnejo prava ekipa in sem zelo vesel zaradi tega,« je ob vrnitvi v Slovenijo povedal trener selekcije Luka Pogačnik.

image1Prvo tekmo so fantje odigrali proti selekciji letnika 2003 hokejskega kluba Dukla iz Jihlave (CZ). Nekoliko še pod vtisom dolge poti so v prvi tretjini prejeli šest zadetkov, kasneje pa je igra stekla in so srečanje po dokaj enakovredni igri končali s 8:3 v korist domačinov.

Nadaljevanje turnirja je sledilo v Hodoninu (CZ), kjer so se naši mladi hokejisti pomerili z vrstniki iz tamkajšnjega hokejskega kluba. V igri so bila pristotna še določena nihanja, vendar pa je slovenska izbrana vrsta slavila s končnih 6:5.

image2Nadaljnja pot jih je vodila v Uherske Hradište (CZ), kjer so prekližali palice s selekcijo Ševci iz sosednjega Zlina. V obračunu z ekipo, ki jo sestavljajo boljši igralci iz posameznih klubov okrog mesta Zlin, so bili slovenski hokejisti ponovno boljši in zmagali s 6:5.

Zaključek turneje je sledil v Trenčinu (SK), kjer je slovenska selekcija U13 odigrala tekmo proti lanskoletnim prvakom v svoji kategoriji, ekipi Dukla Trenčin letnik 2002. Naši fantje so obračun izgubili z minimalno razliko 2:3, vendar optimizem vliva dejstvo, da je bila to po prikazani igri najboljša tekma mladih slovenskih hokejistov.

Selekcijo U13 so sestavljali: Timotej Pančur, Luka Kolin, Nal Brodnik, Nejc Burgar, Jan Čosič, Juš Dobravec, Tim Dolinar, Luka Gomboc, Lan Jan Matija, Martin Jazbec, Mark Klančar, Marcel Mahkovec, Mavricij Majce Baškarad, Žan Mojzer, Matej Petretič, Gal Podergajs Škrjanec, Tim Sečen, Tom Sojer, Jakob Stan, Matic Török, Luka Vodlan, Andraž Zupan.