Rok Leber že štiri leta igra na Švedskem, kot mladinec je igral za Lidingö Vikings, nato se je preselil v ekipo HV 71, svojo prvo profesionalno sezono pa je odigral za moštvo IK Pantern, ki nastopa v I. diviziji švedskega hokeja. Njegovi cilji in želje ostajajo povezani s Švedsko. Tam si želi nadaljevati kariero, hkrati pa je njegova velika želja, da bi skupaj z risi nastopil na svetovnem prvenstvu prav na Švedskem, saj kot sam prav je ta dežela njegov drugi dom.

 

Na tekmi proti severnim sosedom, je dosegel svoj drugi zadetek v članski reprezentanci. Še enkrat več se je potrdilo, da se vztrajnost izplača saj je prav zaradi slednje prišel do tega. »Mlajši igralci se moramo boriti za to, da dokažemo trenerju, da nam lahko zaupa. Na vsakem treningu dam od sebe svoj maksimum in tudi na tekmah želim dokazati, da lahko igram na takšnem nivoju. Videl sem, da vratar ni pokril paka pred svojim golom, spretno sem si ga z drsalko potisnil na palico in ga nato spravil v prazen gol. Zavedam se, da to še ne pomeni, da sem svoje opravil. Še naprej se bom trudil in garal na treningih, da pridobim še večje zaupanje trenerja in pomagam Sloveniji do dobrih rezultatov,« je uvodoma povedal edini Celjan v naši izbrani vrsti.

alt 

Sam pravi, da niti ni pomembno v kateri napadalni trojki igraš. Tudi, če je to četrti napad je treba pokazati vse kar znaš. Na zadnji pripravljalni tekmi je združil moči s še dvema mladima igralcema Anžetom Kuraltom in Galom Korenom. »Selektor nam je namenil kar veliko igralnega časa tako, da smo imeli dovolj priložnosti za dokazovanje. Niti nisem imel občutka, da smo šele četrti napad zaveš se morda takrat, ko je na vrsti igra z igralcem več, saj takrat dobijo priložnost izkušenejši igralci. Že sami treningi in igranje tekem s temi fanti so izjemna izkušnja, veliko se lahko naučiš in verjamem, da bom iz tega zbora odnesel veliko,« na kratko strne svoje misli o priložnosti, ki mu jo namenja selektor. 

alt 

Želja ostati v reprezentanci je iz dneva v dan večja, a konkurenca za mesta med petindvajseterico (22 igralcev in 3 vratarji) je vselej močnejša. Roka smo povprašali kako je izkoristil prosta dneva, ki jim jih je namenil selektor in ali morda čuti kaj pritiska glede na to, da je do začetka prvenstva le še deset dni, zagotovljenega mesta v ekipi pa še nima? »Zjutraj sem nekoliko dlje spal, malo sem šel na bazen in v savno, se družil s prijatelji in družino. Danes smo povsem normalno opravili jutranji trening, morda so bile pri prvih vajah noge nekoliko težke. V nadaljevanju je steklo tako kot treba, tudi tempo treningov sedaj počasi upada, saj se je potrebno do začetka prvenstva tudi nekoliko spočiti. Vsekakor je čutiti nekaj pritiska, a ta je lahko rečem da pozitiven. Ko odpadeš na zadnji stopnički je morda čutiti nekaj grenkega priokusa, vendar tako je v športu. Hitro se pobereš in greš naprej, saj se zavedaš, da nove priložnosti pridejo kaj kmalu.«

Foto: Gregor Krajnčič