V francoskem Bordeauxu je bila odigrana prva prijateljska tekma med reprezentancama Francije in Slovenije. Zmage so se s 4:0 veselili izbranci Matjaža Kopitarja. Druga tekma bo na sporedu že v soboto.

Francija : Slovenija 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Bordeaux, sodniki G. Barcelo, L. Garbay – glavna sodnika, P. Dejsen in G. Pointel – linijska sodnika.

Strelci: 0:1 Tavželj (Sabolič, 9., PP1), 0:2 Kuralt (Ankerst, 20.), 0:3 Sabolič (Robar, 28.), 0:4 Snoj (Repe, Cerkovnik, 59.)

Kazenske minute: Francija 14, Slovenija 16 + 10 (Robar)

Slovenska hokejska reprezentanca je pred prvo tekmo opravila dva treninga, na katerih pa s soigralci nista trenirala Žiga Jeglič in Rok Tičar, ki sta namreč ostala brez hokejske opreme. Sta pa jo prejela na dan tekme in tako že nastopila na prvi tekmi proti Franciji, ki je bila odigrana v Bordeauxu.

Obe ekipi sta bili tokrat nekoliko spremenjeni, bolje pa so se odrezali risi, ki so do vodstva prišli v deveti minuti, ko se je med strelce vpisal Andrej Tavželj. Ko je že kazalo, da se bo prvi del končal le z enim zadetkom, pa je udarila dvojica, ki si kruh služi v Franciji. Jaka Ankerst je podal, med strelce se je vpisal Anže Kuralt. Prvo tretjino je zaznamovalo tudi kar lepo število kazenskih minut, skupaj je bilo dosojenih 32 minut kazni.

Izbranci Matjaža Kopitarja so z disciplinirano igro nadaljevali tudi v drugem delu igre, med vratnicami je bil zanesljiv Andrej Hočevar, ki je zaustavil vse poizkuse nasprotnih hokejistov. V 28. minuti je prišlo do povišanja prednosti, za 3:0 je po podaji Mitje Robarja zadel Robert Sabolič. V nadaljevanju je bilo bolj umirjeno, kar se zadetkov tiče. Kazalo je že, da bo 3:0 končni rezultat. A vendar je v 59. minuti na 4:0 povišal Črt Snoj.