Danes se v Gojangu na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu začenja zares. Risi bodo začeli z misijo vrnitev v elitno divizijo proti Japonski, ki je vedno predstavljala trd oreh.

V dvorani Gojang je že vse pripravljeno na začetek svetovnega prvenstva v hokeju na ledu. Divizijo I skupino A bosta odprli reprezentanci Ukrajine in Avstrije, sledi pa obračun med Slovenijo in Japonsko. V slovenski garderobi je že včeraj vladala pozitivna trema, ki spremlja športnike pred začetkom prvenstev. ”Morda se res nekoliko pozna oziroma lahko z drugimi besedami rečem, da vsi že nekoliko nestrpno čakamo, da se prvenstvo končno začne. Vsi si namreč želimo dati vse od sebe in že od prve minute naprej pokazati, po kaj smo prišli. Upam, da bo začetek dober,” je po sobotnem treningu dejal napadalec Žiga Pance, ki je nato ocenil še japonsko izbrano vrsto: ”Vsi vemo, da Japonci nikoli ne vržejo puške v koruzo in se borijo do konca za vsak plošček. So hitri drsalci in tehnično dobro podkovani. To bo vse prej kot lahka tekma. Zagotovo ne bo smelo biti niti najmanj podcenjevanja. Pokazati bomo morali svojo najboljšo igro, predvsem pa bomo morali izkoriščati priložnosti.”

Kar nekaj Risov se z japonsko še ni pomerilo, prav tako niso niti okusili nastopanje na svetovnem prvenstvu. Med njimi je tudi branilec Matic Podlipnik, ki pa ima za sabo olimpijske igre. ”Bil sem zelo vesel, ker sem bil del ekipe na olimpijskih igrah, nič drugače pa niti zdaj, ko sem odpotoval na svetovno prvenstvo,” pravi mladi branilec, ki nato nadaljuje: ”Letos je bil na vsakem reprezentančnem zboru prisoten vsaj en napad nas mlajših igralcev. Zdaj pa bomo dobili priložnost tudi na svetovnem prvenstvu, saj nekateri igralci še tekmujejo v tujih prvenstvih. Mislim, da se na sistem, ki ga zahteva trener, privajamo kar hitro. Starejši nam tudi veliko pomagajo z nasveti, tako da nam je lažje.”