Slovenska hokejska reprezentanca se je v ponedeljek popoldan zbrala na prvi reprezentančni akciji. Od ponedeljka do srede jo čakajo treningi, v četrtek pa jo čaka prva preizkušnja na mednarodnem turnirju EIHC.

Slovenija je v prejšnji sezoni prišla do zgodovinskega uspeha, ko je na olimpijskih igrah izpadla šele v četrtfinalu, na svetovnem prvenstvu pa si je znova izborila nastop v elitnem razredu svetovnega hokeja. Priprave na novo veliko tekmovanje, ki bo prihodnje leto na Češkem, so se začele pred domačimi navijači v dvorani Tivoli, kjer bo med 6. in 8. novembrom na sporedu turnir, na katerem bodo poleg Slovenije nastopile še Japonska, Belorusija in Avstrija.

Repka7

Ker vsa tekmovanja niso prekinjena, hkrati pa so ponagajale tudi poškodbe, je strokovni štab ponudil priložnost tudi nekaterim mlajšim igralcem. Nekaj igralcev bo zaradi klubskih tekem izpustilo prva dva dneva priprav, Aleš Kranjc, Gašper Krošelj in David Rodman se bodo namreč merili na Švedskem, Sabahudin Kovačević v ruski ligi VHL, Robert Sabolič pa v hokejski ligi prvakov.

”Vsi tekmeci se ukvarjamo z enakimi težavami. Pogovarjal sem se z Avstrijci, ki prav tako ne morejo računati na vse igralce. V časopisu sem prebral, da Belorusi pridejo z igralci, ki igrajo v beloruski extraligi. Mi moramo gledati na svojo igro in turnir izkoristiti za obnovitev sistema,” je o odsotnosti igralcev dejal slovenski selektor, nato pa nadaljeval: ”Mi smo med drugim šli brez nekaterih nosilcev v Korejo, kjer bi jih bolj potrebovali kot pa na tem turnirju. Gre le za enega izmed treh turnirjev, ki nas čakajo. Naša želja je sicer bila, da bi bilo prisotno še nekaj mlajših igralcev, ki jih žal ni zraven.”

Slovenski selektor je dejal tudi, da bodo priložnost dobili vsi trije vratarji, vsak na eni tekmi.

Repka1Repka2Repka4KristanPanceRepka8Stebih