Slovenska hokejska reprezentanca je v sredo opravila dopoldanski trening, nato pa so igralci dobili prosto do večerje. Tekom dneva so se Risom priključili tudi igralci, ki so v torek imeli tekme.

V sredo so Risi trenirali v enaki postavi kot prva dva dneva, igralci, ki so imeli v torek še klubske obveznosti, so se reprezentanci priključili tekom dneva. ”Seveda bi bilo dobro, če bi bili že od začetka vsi skupaj, vendar so imeli nekateri igralci še včeraj na sporedu svoje tekme. Zato se nam bodo fantje priključili danes. V četrtek bomo opravili razdrsavanje pred tekmo, ki ga bomo izkoristili maksimalno, da naredimo nekaj še v taktični pripravi,” je o nastalem položaju dejal selektor Matjaž Kopitar, ki je vseeno zahteval od igralcev visok ritem: ”Ritem je zmeraj visok. Sam sem zagovornik tega, da ko smo na ledu, naj se dela maksimalno. Bolje, da je trening krajši, ker če se vleče kot jara kača, je moje mnenje, da se to prenese tudi na tekme.”

V četrtek bodo na led prvič zadrsali vsi igralci, zvečer pa jih že čaka tekma proti Japonski. Ta je na zadnjem svetovnem prvenstvu prizadejala Sloveniji edini poraz. ”Na svetovnem prvenstvu so nas opozorili. V glavah imamo brez dvoma še nekoliko to tekmo. Z motivacijo zato ne bo težav. Potrebno je igrati po najboljših močeh, nekateri igralci pa bodo morali izkoristiti priložnost,” je o prvem tekmecu dejal slovenski strateg, nato pa se dotaknil tudi Belorusije: ”Poznamo njihovo šolo hokeja. Tehnično so na visoki ravni. Morali bomo biti zelo disciplinirano, sicer bodo hitro kaznovali naše napake. Na to moramo biti pripravljeni.” Za konec bo Slovenijo čakala še Avstrija: ”Mislim, da se to preveč potencira. Avstrija ima novo zasedbo, novo strokovno vodstvo. Bomo videli, kako bo vse skupaj delovalo.”