19. april 2016, Ljubljana/Budimpešta – Torkovo jutro je na železniško postajo v Ljubljani prineslo nekaj dodatnega vrveža. Slovenska hokejska reprezentanca se je zbrala, da bi z vlakom odpotovala na Madžarsko, v Budimpešto, kjer bo nadaljevala s pripravami na svetovno prvenstvo divizije I-A. Odhod Risov je na peron ljubljanske železniške postaje pripeljal tudi precej medijev, ki so pred mikrofone ter objektive kamer in fotoaparatov vabili slovenske reprezentante.

Risi pred odhodom

Risi pred odhodom

A čas odhoda se je nezadržno bližal. Vagon, namenjen samo slovenskim hokejistom, je sprejel še nekaj novinarjev, ki so del poti preživeli na vlaku. Po opravljenih medijskih obveznostih pa so se Risi sprostili in se prepustili udobni vožnji z vlakom. Pot je bila kar dolga in šele pozno popoldan je vlak prispel na železniško postajo v Budimpešti. Tam je Rise že čakal avtobus, nato pa je sledil tudi prvi trening v novi in lepi večnamenski dvorani Tüskecsarnok v Budimpešti.

Preden so slovenski oklepniki stopili na led, so si ogledali tudi trening jutrišnjih nasprotnikov, domače hokejske reprezentance. Selektor Nik Zupančič je za prvi kontakt z ledom po dolgi vožnji pripravil manj zahteven trening, vse kaj drugače pa bo v naslednjih dneh, ko bo skupaj s svojimi varovanci pilil še tiste zadnje finese in svoje varovance dokončno pripravil na nastop na svetovnem prvenstvu.

Rise jutri dopoldan najprej čaka enourni trening, zvečer, ob 19.00, pa še dvoboj z reprezentanco Madžarske.

Foto: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6275360040393153457?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]