Slovenska hokejska reprezentanca je danes prejela nagrado za najboljšo slovensko športno ekipo leta 2013. Gre za priznanje po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije.

Društvo športnih novinarjev Slovenije je za najboljšo slovensko športno ekipo leta 2013 proglasilo slovensko hokejsko reprezentanco, ki si je v tem letu priborila nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnjega februarja na sporedu v ruskem Sočiju. To bodo prve olimpijske igre za slovensko hokejsko reprezentanco.

”To nam predstavlja veliko priznanje, saj je bila konkurenca izjemna. Tu so bili rokometaši, košarkarji, smučarji skakalci in tako naprej. Zato je resnično lepo, da so se novinarji odločili za nas, saj uvrstitev na olimpijske igre ni mala stvar,” je bil vesel priznanja kapetan slovenske reprezentance Tomaž Razingar, ki se na igre pripravlja na Švedskem, kjer igra za Trojo. Tudi sam se že nekoliko ozira proti tekmovanju: ”Vsi skupaj se zavedamo, kaj nas čaka februarja. Vsi že komaj čakamo, da se začnejo olimpijske igre. Do tedaj pa moramo dobro igrati v klubih in se maksimalno dobro pripraviti na igre.”

Risi so postali tretjič športna ekipa leta po izboru novinarjev, pred tem so to priznanje prejeli leta 1998 in 2002. ”Naziv najboljše ekipe po izboru športnih novinarjev Slovenije je za našo reprezentanco velika čast, saj predstavlja uvrstitev na olimpijske igre športni vrhunec te generacije, dokazuje, da smo na pravi poti, hkrati pa pomeni obvezo za trdo delo tudi v bodoče tako športnikov kot tudi Hokejske zveze Slovenije,” je komentiral izbor predsednik hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Priznanje za slovenski hokej je prišlo tudi lani, ko je nagrado za najboljšega športnika leta prejel Anže Kopitar. ”To, da sem lani postal športnik leta, mi še vedno pomeni zelo veliko, še posebno zato, ker sem prvi, ki prihajam iz ekipnih športov. Še vedno pa sem hvaležen vsem svojim soigralcem pri Los Angelesu, saj brez njih to ne bi bilo mogoče. Kar je letos uspelo kolegom pri hokejski reprezentanci, pa je tako skoraj neverjetno. Šele v zadnjem času, ko sem v Ameriki, sem pravzaprav občutil ali dojel, kaj je fantom uspelo, ko mi tukajšnji novinarji postavljajo veliko vprašanj okrog tega. To je vsekakor največji uspeh slovenskega hokeja na ledu,” pravi Kopitar, ki je še nekaj besed namenil nastopu na OI: ”Olimpijske igre so največji uspeh in izpolnitev sanj slehernega športnika, kar mislim, da bi znali dobro povedati tudi vsi športniki, ki so se jim te sanje že uresničile. To, da je torej hokejska reprezentanca v takšni spoštovanja vredni konkurenci dobila priznanje, zame ni nobeno presenečenje.”