Slovenska hokejska reprezentanca bo v sezoni 2015/16 nastopila na dveh mednarodnih turnirjih v času reprezentančnega premora. Novembra potuje v Katovice na Poljskem, februarja pa v avstrijski Linz.

V sezoni 2015/16 so predvideni štirje reprezentančni premori, risi bodo izkoristili dva, da sodelujejo na mednarodnih turnirjih. Na začetku novembra bodo igralci slovenske hokejske reprezentance odpotovali na Poljsko v Katovice, kjer se bodo poleg domače reprezentance pomerili še z Avstrijo in Južno Korejo.

Decembra Slovenija ne bo nastopila na nobenem turnirju, februarja pa jih čaka gostovanje v Avstriji v Linzu, kjer bodo nastopile še Avstrija, Francija in Slovaška. Znana sta tudi že dva tekmeca pred odhodom na svetovno prvenstvo. Japonska in Južna Koreja sta izrazili željo, da bi se pred odhodom na tekmovanje pomerili prav proti risov v Sloveniji.

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije pa se je dogovorilo, da bo podpisan sporazum med Slovenijo, Belorusijo, Latvijo in Francijo, ki bo določal, da med leti 2017 in 2020 vsaka država v novembru organizira en turnir, na katerem bodo nastopile prav omenjene reprezentance.

Foto: Drago Cvetanovič