Hokejska izbrana vrsta v tem trenutku še ni v zasedbi, v kateri bo nastopila na svetovnem prvenstvu divizije I v Stožicah. Igralci Jesenic in Olimpije, ki so kandidati za dres državne reprezentance imajo še klubske obveznosti, enako pa velja za napadalca Roka Pajiča in Mitja Šivica.

Kot  vedno, izbrano vrsto krojijo tudi poškodbe. Zanesljivo je, da med izbranci ne bo Eda Terglava. Poškodba glave je prehuda. S pretresom možgan se bori tudi David Rodman,, ki pa bo do prvenstva nared, zaenkrat bo izpustil priprave reprezentance na Poljskem.  Sabahudin Kovačevič ima težave  z ukleščenim živcem, vendar tudi njegov  nastop na prvenstvu ni vprašljiv. Zaradi družinskih razlogov pa je nastop odpovedal Greg Kužnik.

Le dan pred odhodom reprezentance na Poljsko je selektor reprezentance Matjaž Kopitar strnil nekaj misli o samih pripravah in pomenu turneje na Poljskem: “Pomembna  faza priprav je za nami. Na začetku priprav je bilo prisotnih res skromno število igralcev. Iz izkušenj pa vem, da ni najbolje, da so igralci prepuščeni sami sebi. Ko klubi izpadejo iz nadaljnjega tekmovanja, se tam vrata zaprejo in je težko ohranjati telesno pripravljenost. Zato se je s pripravami takoj tudi začelo. Nato smo hitro pridobivali igralce na pripravah.  V ekipi za Poljsko je ogromno mladih igralcev, kar je zame pozitivno. V ekipi je  šest igralcev iz letošnje reprezentance  do 20 let. Tako na Poljsko potujemo z dvema peterkama izkušenejših igralcev in z dvema peterkama mlajših. Ni potrebno poudarjati, da rezultat ni na prvem mestu, želimo prekiniti ritem napornih treningov s tekmo in Poljaki so primeren tekmec za nas.”

Starostna razlika v slovenski reprezentanci, ki odhaja na Poljsko, je kar velika. Ob izkušenih igralcih priložnost za uk dobivajo zelo mladi igralci. Tomaž Razingar je sam prehodil vso to pot, od mladeniča v dresu z državnim grbom, to izkušenega kapetana in je tudi sam podal svoje mnenje o tem: »Priprave so tako naporne, da niti nimamo časa obremenjevati z razliko v letih. V garderobi smo spoznali, da so to fanti na mestu. Večina jih prihaja iz tujine, iz urejenih razmer. So dobro trenirani in perspektivni hokejisti. Pomembno je, da smo vsi v dobri formi. Komaj čakamo, da se tekmi na Poljskem pričneta, s tem bodo pa tudi treningi drugačni, kot so bili do sedaj.«

Stožice so novo prizorišče hokejskih tekem. Velik športni objekt tekem na ledu še ni organiziral in ob premiernem nastopu to pomeni, da reprezentanca ne bo deležna tiste klasične prednosti domačega ledu. »Mogoče je to tudi res, saj smo bili do sedaj navajeni na Tivoli., ki je imel vedno posebno energijo, kar se reprezentančnih nastopov tiče. Za vse nas so Stožice novo okolje, je pa zanesljivo, da bodo prednost domačega igrišča pripravili naši navijači. Vsi se že veselimo in tudi verjamemo, da bomo dosegli zastavljeni cilj.  Vse reprezentance so zelo enakovredne, veliko bo odvisno od dnevne forme, vse bo odvisno, kako se bo prvenstvo začelo, ni pa nobenega prostora za spodrsljaje,« je prepričan Marcel Rodman.

tiskovna

Seznam reprezentantov za pot na Poljsko:

 

Vratarji: Luka Gračnar, Robert Kristan, Andrej Hočevar

 

Branilci: Miha Štebih, Andrej Tavželj, Mitja Robar, Aleš Kranjc, Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Maks Selan, Matic Podlipnik

 

Napadalci: Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Andrej Hebar, Rok Tičar, Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Peter Bizalj, Sašo Rajsar, Gregor Koblar, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Luka Bašič.