22. april 2019, Bled – Slovenska mlada izbrana vrsta do 20 let, ki se je v minulih sezonah običajno prvič zbrala v poletnih mesecih, tokrat novo reprezentančno sezono začenja že v aprilu, ko jo ostale selekcije šele dobro zaključujejo.

Davi so se tako v Ledeni dvorani na Bledu na tridnevnih pripravah zbrali kandidati za slovensko moško reprezentanco U20, ki bodo pod strokovnim vodstvom trenerskega štaba opravili pet treningov na ledu ter predstavitvene in delovne sestanke; predvidoma pa si bodo mladi risi jutri ogledali tudi prvo tekmo finala za naslov državnih prvakov med HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija.

Trenerski štab reprezentance ostaja enak, kot v minuli sezoni: glavni trener Aleš Burnik s pomočnikoma Lovrom Bajcem in Andrejem Hočevarjem, fizioterapevtka Erika Krampelj, tehnična podpora Andraž Berlisk in Anton Prostor ter vodja reprezentance Zdravko Bobnarič. Ob tej priložnosti bo, zaradi delnih klubskih obvez Aleša Burnika in Andreja Hočevarja, pri delu na ledu pomagal tudi trener Robert Pesjak.

Strokovni štab je na zbor povabil naslednje igralce:

Vratarji  
PANJTARGašperHD Hidria Jesenice
USNIKValFehervar AV19 U20
ŽAGARNejcHD Hidria Jesenice
Branilci  
BERNARDJakaHK Slavija Junior
KOLARRokHK ECE Celje
MAŠIČBineHD Hidria Jesenice
PODREKARGaberHK MK Bled
SOJERTomKooKoo U16
ŠIROVNIKNikEV Landshut U20
Napadalci  
BOHINCMartinHK Slavija Junior
JAKUPOVIČAhmetHD Hidria Jesenice
JENKOJašaDallas Snipers
KLAVSLukaBasel U20
KRMELJMihaHD Hidria Jesenice
MARKUNLenartKloten U20
MEŽNARErikPirati Chomutov U20
MRAVLJEMaticHD Hidria Jesenice
PODREKARAnžeHD Hidria Jesenice
POGAČNIKTjašHK ECE Celje
PROSTORAnžeHD Hidria Jesenice
ZORMaticHD Hidria Jesenice